Skip to main content
Verslag De Paasberg – WZC

Heel Wapenveld was uitgelopen, drie bussen vol met supporters. Daarnaast supporters op de fiets of met de auto. Ruim 800 bezoekers langs de lijn. De meesten uit Wapenveld in blauw-witte outfit en dito hoed, de supportersvereniging had weer de nodige energie er in gestoken. Na het uitzwaaien van de voetballers werd de colonne supporters in beweging gebracht. Op naar Apeldoorn. Bij ZVV was alles in elk geval prima geregeld.

De wedstrijd stond onder leiding van het trio Julia Vermeer en assistenten Roel Adema en René Berkhof. Allen krijgen een dikke voldoende. Discussie over het lang vasthouden van de bal, vermeende elleboogstoot en al dan niet penalty houd je altijd. Het was vandaag niet bepalend voor de einduitslag. Dat zat meer in de eerste 20 minuten waarin WZC door topscorer Jesse ter Beek en winger Mohammed Saeidi op een 2-0 achterstand werd gezet. Met name de nr. 10 Joey Driessen op hun middenveld kreeg alle ruimte en strooide kwistig met loepzuivere passes. Dat zat de crux. Misschien werd dat wel te laat onderkend. WZC kroop uit haar schulp en kansjes voor Boerdam en Burgmeijer werden teniet gedaan. Op slag van rust verzilverde WZC het overwicht toen Mike Burgmeijer het net liet bollen. 2-1. Dat hadden we na twintig minuten spelen niet gedacht.

Na de rust een nog fanatieker WZC. Wilmer werd afgestopt wat een bloedende wenkbrauw opleverde. Chris werd afgestopt wat een Paasberger de gele kaart kostte. WZC was hele tweede helft de bovenliggende party. Alleen stond Paasberg-keeper Philip van der Elst telkens op de juiste plek. Verdediging WZC gaf niks meer weg. Het vizier aan het front stond telkens net niet goed afgesteld. Jorn en Bram hadden de gelijkmaker op de pantoffel liggen, paal en concentratie zat succes in de weg. Aanvallende wissels sorteerden geen succes. De tijd werd onze vijand. Drinkpauzes werden noodzakelijk kwaad, wissels kostten tijd en het spel lag veelvuldig stil. In de 93e minuut floot Julia voor het einde. Geen promotie voor WZC. Wel een fantastisch seizoen beleeft. De minste tegentreffers in de 4e klasse D. Tweede periodetitel geplakt in Veessen, veilig spelen op de slotdag, drie wedstrijden op rij winnen. Kortom: niks mis met dit voetbalseizoen.

Een mooi jubileum gevierd, mooi internationaal toernooi gehouden, perfecte sponsoravond mogen aanbieden, en dat alles door vele vrijwilligers geregeld. Proud to be a pad!

Op naar volgend seizoen, maar eerst nog het Zomerfeest organiseren en de familiedag tot een goed einde brengen.

Iedereen fijne vakantie gewenst. In augustus gaan we de draad weer oppakken.
De foto’s zeggen genoeg…