Skip to main content

Wedstrijdverslag VVOP 3 – WZC 2  3-3

 

Ut tweeduh speelt deze middag tegen het derde team van VVOP(Voetballen Voor Ons Plezier) uit Voorthuizen. Het is de eerste wedstrijd in de voorjaarscompetitie.

Voorafgaand aan de wedstrijd krijgt ut tweeduh een trieste mededeling te verwerken aangaande trainer/coach Gert Wolf. Gert moet met directe ingang stoppen als trainer/coach van ut tweeduh in verband met zijn gezondheid. Het is voor Gert niet langer mogelijk om zijn grote hobby te kunnen uitoefenen zoals hij dat wil.

Gert heeft mij gevraagd het volgende te willen meedelen namens hem en hier voldoe ik graag aan.

“Gert: het was een eer om trainer bij WZC te zijn en ik heb zeer prettig kunnen werken. Eerst bij de jeugd en nu het tweede. Ik ben trots op wat deze groep heeft laten zien wat resultaten en ontwikkeling betreft”.

Namens het hele team van ut tweeduh willen wij ook Gert bedanken voor zijn geweldige en gedreven inzet om ut tweeduh op een hoger plan te brengen.

 

De wedstrijd zelf is er één van vele gezichten. Voorsprong, achterstand en uiteindelijk een gelijkspel. De eerste helft is ut tweeduh de bovenliggende partij.

Na 17 minuten is het Yanique die met zijn fameuze linkerbeen zijn al even beruchte no-look pass verstuurt op Luc. Luc stormt richting het doel en vanaf de achterlijn een messcherpe voorzet. De instormende Martijn (volgens de VVOP verdedigers een puur rechtse speler) ramt de bal tegen de touwen, 0-1.

Ut tweeduh blijft goed combinatievoetbal spelen en dat is voetballen voor je plezier. Het middenveld draait als een tierelier met de passjes strooier Tycho in de punt, daarachter het brok graniet Sander en de fluwelen technicus Rick. Het wachten is op het tweede doelpunt.

Na ruim een half uur spelen is het dan zover. Een vrije trap van Martijn die de bal een draaiende curve meegeeft met zijn fluwelen linkerbeen gaat langs alles en iedereen en ploft in de verste hoek binnen, 0-2.

Onze defensie geeft geen krimp op de zeldzame uitvallen van VVOP.

In het centrum captain Jesse en opruimer Lars vB en op de flanken onze vuurvreters Thorsten en Yanique.

Volkomen onverwacht komt VVOP enkele minuten voor de pauze terug in de wedstrijd.

De VVOP-spits schiet onbedaarlijk hard binnen, 1-2.

Na de pauze een ander VVOP. Ze ruiken kennelijk bloed en binnen 3 minuten ligt de gelijkmaker al in het netje, 2-2.

VVOP gooit er nog een schepje boven op en wij proberen weer in het spelletje te komen van de eerste helft. Het spel golft op en neer en beide teams gaan op jacht naar een derde treffer. VVOP is het eerst die een derde treffer laat noteren, 3-2.

In een hectische slotfase komen wij alsnog langszij. Een voorzet vanaf de flank en onze student in opleiding Cas torent hoog uit boven de VVOP verdedigers en kopt snoeihard raak, 3-3.

Even later fluit de scheids voor het einde en moeten beide teams genoegen nemen met een puntje.

Thuis gekomen ga ik snel beginnen met de voorbereiding voor een bordje nasi. Even later verschijnt er een glimlach op mijn gezicht als er weer een lekker bordje nasi met saté op tafel staat.

 

Statistieken:

17e min.          0 – 1    Martijn Andeweg

32e min.          0 – 2    Martijn Andeweg

43e min.          1 – 2    Sjaak den Hollander

48e min.          2 – 2    Joost Jansen

71e min.          3 – 2    Kees Pitstra

86e min.          3 – 3    Cas Wetsema

 

Scheidsrechter:  B.J. van Amstel (het is zoals het is, wat ik zie dat zie ik en wat ik niet zie dat zie ik niet, dus vlaggen hoeft niet)

Toeschouwers:  21 (waaronder een man met hangsnor en een vrouw met krulspelden)

VAR moment:    verstuurt Yanique echt een no-look pass of is hier sprake van een ongelukkige kapbeweging?