Skip to main content

Verslag Hulshorst – WZC 1-1

Stormachtige middag op sportpark De Eendracht in Hulshorst. Uiteindelijk met een punt tevreden.

In de eerste helft speelde WZC beter voetbal dan de thuisclub. De kansen afmaken was het probleem. Zeker voor rust. Ook defensief was het opletten geblazen. De vervanger van Wolter Bos stond zijn mannetje. Brian Mensink ranselde een inzet van Timothy de Haan uit zijn doel. De opvolgende corner werd goed ingekopt maar Wouter ten Pas redde op de lijn. Voor WZC waren Mike Burgmeijer, Jorn Kroes, Chris van Lith en Mike Nijland met schoten dicht bij een treffer. Beide keepers lieten zich niet passeren.

Na de thee was het Hulshorst dat vol op de aanval ging. Op basis van de ranglijst moesten ze wel. Zij staan immers op de gewraakte 7e plek van de ranglijst. Hun programma lijkt trouwens hoopvol.

Hulshorst schoot twee keer op de lat! Thomas Steenbergen kopte terug op keeper Mensink die er niet was. Met hangen en wurgen werd de 1-0 voorkomen. Dat zou ook erg sneu zijn voor de goed spelende Steenbergen. De wind nam toe, het weer werd slechter, onze stootkracht minder en Hulshorst scoorde uit het niets 1-0. Voorzet van hun rechterkant kon te makkelijk komen, De Haan prutste met een teenlengte de bal in het doel. Voor het eerst in 2023 op achterstand! Het werd duister in Hulshorst, de hagel knalde naar beneden, de ruggen moesten worden gerecht. Melvin de Herder (Hulshorst) werd met rood naar de kant gestuurd, karate doe je op een andere groene mat. WZC op jacht naar meer. In de 85e minuut… de Hulshorst keeper Remon Vlieger speelde de bal in de voet van Nijland. Mike bediende Mart van Beek en hij drukte goed af: gelijke stand en gejuich onder de overkapping. 1-1! WZC zocht nog meer maar vond het niet. Toch tevreden gezichten bij het publiek. De zespunten-wedstrijd werd geneutraliseerd en uiteindelijk bliiven we in het linker rijtje staan.

Volgende week komt de koploper op visite. Dan moet je van goede huize komen om punt(en) te sprokkelen. Fijn weekend allemaal, vandaag waren we in elk geval met meer supporters dan de thuisclub.

By the way; handige apparaatjes in het clubhuis. Die trillen en piepen als je bestelling klaar staat bij de keuken. Goede investering van de kantine en allemaal zuinig op zijn.

Mooie foto’s van de wedstrijd zijn gemaakt door de huisfotograaf van vv Hulshorst, Willemien van Duinen, bekijk ze hier