Skip to main content

Wedstrijdverslag Epe 4 – WZC 5  2-2

WZC 5 is het seizoen uitstekend begonnen. De eerste vier wedstrijden wist het team allemaal te winnen. Zaterdag was op Sportpark Wachtelenberg Epe 4 de tegenstander.

Het was vooraf de nummer 1 (WZC) tegen de nummer 6. Doelsaldo van Epe +1, doelsaldo WZC +13. Uiteraard zeiden deze statistieken nog niet zo veel in het begin van het seizoen. Maar het vertrouwen bij WZC was vooraf groot. Dit kwam met name doordat onze trainer Robert een grondige analyse had gemaakt van onze tegenstander. Er volgde in de kleedkamer een uitgebreide analyse; achtergrond, kracht, zwakte en ieders favoriete biertje werden besproken. Met een grote bak voorkennis werd het team het veld op gestuurd. Epe 4 is een ervaren team met veel oudgedienden en wij zouden conditioneel ook een stuk sterker zijn. Dat moest dus goed komen…

Echter voor de wedstrijd kregen wij nog een tegenvaller te verwerken. De ster van WZC 5, Noarou meldde zich af voor de wedstrijd. Hij was vergeten dat hij een optreden had in Zwolle als ‘Noarou K7 op je feestje’. Na de wedstrijd appte hij ons: “Ik heb de stad Zwolle heet gemaakt. Zo denk ik oprecht. Kinderen van zes, zeven jaar kennen Noarou K7 nu. Dit was niet gebeurd als ik vandaag met WZC moest spelen. Geloof mij nu maar: Ik heb de stad Zwolle kleur gegeven.” Hopelijk is hij de volgende keer weer van de partij.

Een meevaller was dat Henry wel weer van de partij was. Hij mocht weer voetballen van de dokter met z’n herstelde vinger.

Maar terug naar de wedstrijd tegen Epe 4.

Opstelling WZC 5:

Het doel werd verdedigd door Wolter.

In de verdediging Mark, Wouter, Arjan en Henry.

Op het middenveld Vidar, Albert Henk, Gerbrand en Jeroen.

In de voorhoede Ronald en Nick.

De wissels Alex, Rein, Bert en Kris.

De wedstrijd stond onder leiding van de heer Erdogan.

Tijdens de warming-up bleek dat de analyse de prullenbak in kon. De tegenstander Epe 4 bleek toch een ietwat ander team te zijn. De gemiddelde leeftijd van Epe bedroeg ongeveer 10 jaar jonger dan ons team, wellicht 15 jaar als wij de wisselspelers (Rein) mee rekenen.

WZC kwam fanatiek en flitsend uit de startblokken. Dit resulteerde in een paar kleine mogelijkheden, maar grote kansen bleven nog uit. De tegenstander had net als Hattem veel snelheid en bewegelijkheid waar ze het ons lastig mee maakte. En toch redelijk uit het niets kwam Epe bij de eerste beste kans op voorsprong. De rechtsbuiten van Epe gaf een strakke voorzet op het hoofd van de linksbuiten, welke deze knap binnen kopte en Wolter kansloos liet. Weer wisten wij “de nul” niet te houden en kwamen we op achterstand.

Een paar minuten hierna kregen wij een soortgelijke kans. Nick kon na een uitstekende voorzet binnen koppen, echter ging deze bal rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Maar de koppies gingen bij ons niet hangen en we bleven hard werken voor een comeback. Dit werd beloond met een penalty voor WZC. Ronald anticipeerde goed op een te zachte terugspeelbal op de keeper van de verdediger van Epe. Voordat Ronald kon scoren werd hij neergehaald. Dit resulteerde in een penalty. Tja en toen gold de ongeschreven regel dat een strafschop nooit genomen moet worden door het slachtoffer van de overtreding. Ronald ging achter de bal staan en schoot op het doel. Helaas werd de penalty gemist door een goede redding van de keeper. Deze uiterste inspanning van de keeper leverde hem wel een blessure op en even later moest hij vervangen worden. De wedstrijd ging er blij vlagen hard aan toe. Zo moest Ronald even later weer een harde tackle incasseren, wat wel een vrije trap opleverde. Helaas kon de keeper van Epe redding brengen op de vrije trap van Vidar. Ondanks het veldoverwicht stonden wij nog steeds met rust 1-0 achter.

Trainer Robert gaf ons nog een zeer lange peptalk tijdens de rust, welke op een gegeven moment werd onderbroken door de scheidsrechter dat het toch echt tijd was om te gaan beginnen aan de 2e helft. Er was 1 wissel tijdens de rust, Nick werd vervangen door Kris.

De peptalk had zijn uitwerking want 3 minuten na de aftrap begon Wouter vanuit de achterhoede het middenveld in te lopen en speelde met een strakke pass Kris vrij voor de goal. Kris bleef koel en schoof de bal laag in het hoekje: 1-1.

Hierna bleef WZC goed voetballen. Een schot van Albert Henk werd nog knap gered door de keeper en Mark had nog een bal voor het inschieten tijdens een hoekschop maar hij miste de bal volledig. Verder bleven we nog gevaarlijk met wat afstandsschoten en voorzetten, maar echt grote kansen bleven verder uit. Toch bleef het ook oppassen voor de tegenstander welke er ook af en toe gevaarlijk uit kwam.

Na een foute opbouw van achteruit bij WZC leek Epe de 2-1 te maken, echter werd dit op het laatst voorkomen door Mark met een nette tackle “op de bal”. In de 79e minuut was het toch raak voor Epe en kwamen ze vanuit een voorzet op voorsprong: 2-1. Dit was voor ons even slikken, maar wij reageerden hier direct op door 1 minuut later al een goede aanval op poten te zetten. Na een door iedereen gemiste voorzet, bracht Ronald met een halve omhaal de bal weer terug voor de goal. Jeroen sprong hoger dan zijn tegenstander en kopte raak. Een snelle overgang van 1-2 naar 2-2.

Ondertussen kwamen Rein en Alex (alias Leo) in de 2e helft nog verdienstelijk binnen de lijnen. Aan het eind van de wedstrijd probeerde WZC nog verder door te drukken, maar er zat er vandaag niet meer in. Er is door iedereen veel strijd geleverd en soms moet je dan ook gewoon tevreden zijn met een punt. We blijven ongeslagen.

Volgende week spelen we thuis om 14:30 tegen Noord Oost Veluwe Boys. Het verslag zal dan geschreven worden door Arjan.