Skip to main content

Verslag Veluwse Boys – WZC

Op naar sportpark de Westeneng in Garderen. De laatste doelpuntenmaker daar voor WZC was Robin de Gruyter, 0-1 strafschop….
De match begint met een minuut handgeklap voor de veel te jong overleden John Doppenberg, oud speler VB 1, vrijwilliger en sponsor van thuisclub.
Voor rust een onherkenbare ploeg uit Wapenveld. Meer dan 100 supporters uit Wapenveld tegenover 25 van de thuisclub. Het gemis van talloze basisspelers mag nooit zo’n weerslag geven op de inspiratie van de enig basisteam. Als het scorebord na 45 minuten 4-0 had aangegeven had elke getuige er niet vreemd van opgekeken. Paal, lat en onze keeper Wolter Bos voorkwamen tegentreffers. Naast koppen of schieten hielp ook niet mee voor de thuisclub. Alleen Wilgert Kok scoorde voor De Veluwse Boys. In het clubhuis en langs de lijn ging het in de rust over vijfde klasse, inspiratie, wil om te winnen en nog meer van dat soort zaken. Er werd geen cent meer gegeven voor WZC. Een enkele supporter geloofde er nog in.
Na de thee en de aftrap voor de tweede helft meteen een totaal ander beeld. Aanvalslust!!! Noar veur’n. Hup mien ploeg. De WZC’ers leken een donderpreek te hebben gehad. Aanval op aanval golfde op het doel van thuisclub. Het vizier nog niet echt op scherp maar toch, het leek weer ergens op.
Het duurde wel tot de 72e minuut voordat het Wapenveldse publiek kon juichen. Goed voorbereidend werk van Mike Nijland bracht Robin van Middendorp in het nauw. De Veluwse Boys-speler was voor de wedstrijd te laat aanwezig, werd verbannen uit de basis naar de bank, viel na rust in en schoot pardoes in eigen doel. Trainer VB, heb je nou wat?

Supporters WZC hadden er maling aan en juichten volop. Nog geen twee minuten later kopte invaller Tycho Muller de 1-2 binnen. Wie had dat een half uur eerder gedacht? De kers op de taart plantte Bram Roskam. Ouderwets gefrommel, koning van de kluts, pats boem goal en 1-3. Alle padjes weer blij! Op een punt van Hulshorst gekomen. Twee weken rust en dan de draad weer oppakken. Zet m op padduh! Complimenten voor het omdraaien van de spirit deze middag. Blijven focussen op goede resultaten en beterschap aan alle geblesseerde spelers. Het biertje na afloop smaakte prima en was welverdiend.

Meer foto’s onder fotoverslagen