Skip to main content

JO19 Winnaar fase 1

Ongemerkt is eigenlijk voorbij gegaan dat het JO19 team van WZC Wapenveld winnaar is geworden van de eerste fase op het niveau van de tweede klasse.

Dit is niet terecht, ook dit team verdient het om in het najaarszonnetje te worden gezet.

 

Het team wordt aangestuurd en begeleid door het zogenaamde technisch hart van het team. Door een headhuntersbureau is dit technisch hart samengesteld uit een illuster kwartet. Allereerst is daar trainer-coach Piet Elzinga. Een van oorsprong westerling met eigen mening, echter Piet is erachter gekomen dat je de wijsheid uit het Oosten van het land haalt. Daarnaast zijn daar Edwin Timmerman en Dennis Langenberg. Twee goedwillende pappies, maar ook wel het “brein” en het “genie” genoemd van het team. Thijs Leurink als broekie in de rol van vlagger en mental coach completeert het kwartet.

 

De spelersgroep bestaat voor het merendeel uit jonge knapen die voor het eerst op het niveau van JO19 acteren. Een mix van flink uit de kluiten gewassen, uit de klei getrokken mannen en enkele fragiele jochies. Een hutspot van talent, inzet en strijd. Laat het maar aan Piet over om daar een lekker stoofpotje van te maken.

 

De eerste wedstrijd in fase 1 levert direct een nederlaag op bij de kanaries van VSCO in Oosterwolde. Dat is even schrikken. Maar een praatsessie onder leiding van mental coach en haptonoom Thijs zet het team weer op de rails.

Daarna gaat het team als de brandweer en worden sv Urk, KHC, vv Heerde, ASV Dronten en IJVV aan de zegekar gebonden.

Dan is het enkele weken in de wachtkamer plaatsnemen en afwachten of concurrent VSCO nog het positieve doelsaldo omver kan kegelen. Dit lukt de kanaries niet en het JO19 team kan de vlag hijsen.

Als beloning mag het team in de volgende fase (fase 2) van het seizoen gaan acteren op eerste klasse niveau.

 

Om op dit hogere niveau goed voor de dag te komen heeft het technisch hart het team de afgelopen periode nog weten te versterken.

Uit de failliete boedel van het tweede zijn aangetrokken Cas en Luc met een optie op een derde speler. Voor een habbekrats en dankzij vakkundig koopmanschap (Sven Mislintat kan hier nog iets van leren).

Mooie wedstrijden voor fase 2 liggen in het verschiet voor het team. Gerenommeerde namen van clubs als WHC JO19-1, Be Quick’28 JO19-1 en Go Ahead Kampen JO19-1 staan op de rol van de affiches voor de komende maanden.

Wij hopen dat u ook dit team regelmatig zult aanmoedigen, zij staan garant voor strijd en passie.

 

Een aandachtig toeschouwer