Skip to main content

Wedstrijdverslag Elspeet 2 – WZC 2  3-4  

Ut tweeduh is deze middag te gast bij het tweede team van de vv Elspeet op het sportpark “Op de heide”.

Het zal een vreemde wedstrijd worden met verschillende gezichten van ut tweeduh. De neutrale toeschouwer wordt deze middag verwend en getrakteerd op een karrenvracht aan doelpunten.

Coach Bert heeft zoals gebruikelijk weer een nacht wakker gelegen om tot een strijdplan te komen voor deze middag. Uiteindelijk is het dan toch weer gelukt en Bert weet ons weer vol te proppen met taktische aanwijzingen en varianten.

Zoals gebruikelijk in Elspeet spelen wij weer op natuurgras. Een hele beleving voor de meesten van ons, de kunstgrasmannetjes.

De eerste 25 minuten spelen wij fris en aanvallend. Het balletje gaat rond, al of niet via een polletje. Na 5 minuten een flitsende aanval die lijkt te worden gestopt door de Elspeter doelman. Hij stormt zijn doel uit en ramt de bal naar voren. Hier staat Matthijs echter dankbaar te wachten. Matthijs controleert de bal en ziet vanuit zijn linkerooghoek dat de doelman nog ver voor zijn doel staat uit te hijgen. Matthijs krult de bal met nauwkeurige precisie over de verbaasd kijkende doelman in het lege doel, 0-1.

Rond de 20e minuut gooit Tim, met zijn befaamde linkerbeen, de bal maar weer eens in het strafschopgebied.

In de chaotische klutssituatie die volgt, is het de koning van de kluts Cas die de bal op onnavolgbare wijze in het doel frommelt, 0-2.

Elspeet krijgt weinig kansen van onze defensie. Deze middag hebben wij op de flanken twee nieuwe kuitenbijters geposteerd in de personen van Brian van V. en David D. Zij ondersteunen het centrale duo Jesse en Lars.

Op zich geen vuiltje aan de lucht zou je zeggen. Toch komen de mannen van zwart-wit enkele minuten voor de pauze onverwacht terug in de wedstrijd, 1-2.

Na de pauze gaan wij voortvarend van start. Geen 1-2 verdedigen, maar aanvallen voor 1-3.

Deze komt er dan ook. Milan kapt zijn mannetje uit en strooit met een passje richting Matthijs. De bonkige striker Matthijs is op stoom en speelt bekwaam zijn hulpeloze tegenstander uit en schuift vervolgens de bal in de benedenhoek, 1-3.

Even later is het Sander die ook een duit in het zakje van strooigoed doet. Sander stuurt de lichtvoetige Martijn de diepte in. De aalvlugge aanvaller stuurt zijn tegenstander de heide op en haalt dan uit met zijn verwoestende linker, 1-4.

Ut tweeduh swingt en niets lijkt een hoge score nog in de weg te staan. Dan om onverklaarbare reden gaan wij dramatisch voetballen. De laatste 20 minuten zakken wij naar een bedenkelijk niveau, wat is er aan de hand. Het lijkt alsof Elspeet het voelt aankomen en elke bal wordt met een ros richting doelman Rowin geschoten.

Geheel onnodig maken wij 2 overtredingen binnen de beruchte lijnen en de scheids wijst tweemaal naar de stip. De cadeautjes worden dankbaar aanvaart en doelman Rowin is tweemaal kansloos, 3-4.

De laatste minuten is het nog billen knijpen en met het nodige kunst- en vliegwerk trekken wij de overwinning over de streep.

Weer eens een volle tasse met de 3 punten erin.

Thuis gekomen gooi ik de tasse weer voor een week op de zolder.

Het is weer tijd voor een ouderwets bordje met nasi. Een lekker gebakken eitje erbij. Wat kan een simpele maaltijd toch een feest zijn. Daarna nog lekker nagenieten in de luie stoel van een merkwaardige middag op de heide in Elspeet.

 

Statistieken:

5e min.          0 – 1    Matthijs van Rijssen

20e min.  0 – 2 Cas Wetzema

41e min.  1 – 2 Jacob uit de Flesch

58e min.  1 – 3 Matthijs van Rijssen

64e min.  1 – 4 Martijn Andeweg

74e min.  2 – 4 Gerrit Mooiweer

83e min.  3 – 4 Sjoerd Hamer

 

Scheidsrechter: H. Coraklar (ik houd wel van een potje kaarten)

Toeschouwers:  20 (waaronder een man met mobiele camera uit Wapenveld en een vrouw met kaplaarzen uit …)

VAR moment:    rinkelt de telefoon van Jesse (de aanstaande vader)  op de bank of is dit slechts het geluid van een huilende baby op veld 1?