Skip to main content

Edwerd Schuring vanaf het seizoen 2023-2024 hoofdtrainer van onze vereniging

In de afgelopen weken zijn er door de VTC, in afstemming met bestuur en spelersraad, stappen gezet in de zoektocht naar een opvolger van Erik van Dijk. Al snel kwam men in contact met Edwerd Schuring. Voor velen geen onbekend gezicht, aangezien hij al jaren actief is als hoofdtrainer bij buurverenigingen.

Na twee goede gespreken waren de diverse gesprekpartners er unaniem over eens dat Edwerd Schuring de juiste man op de juiste plek moet zijn vanaf komend seizoen.

Edwerd is 34 jaar en woonachtig in Heerde en momenteel voor het derde seizoen hoofdtrainer van SEH. Daarvoor was hij drie jaar eindverantwoordelijk bij vv Oene, vooraf gegaan door twee jaar assistent trainer te zijn geweest bij diezelfde vereniging. Daarvoor is Edwerd jeugdtrainer geweest bij sv Epe, Robur et Velocitas en wederom vv Oene.

“ Ik ken WZC natuurlijk goed, WZC staat bekend als een mooie en betrokken dorpsclub. Daarnaast zijn de faciliteiten ook geweldig om mijzelf als trainer door te ontwikkelen. Toen de eerste contacten waren gelegd en er positieve gesprekken volgden voelde het voor mij gelijk als een mooie en juiste vervolgstap. Ik kijk er naar uit om onderdeel te worden van de hechte WZC familie en om samen als vereniging de volgende stappen te zetten”, aldus Edwerd.

Natuurlijk wenst iedereen bij WZC de huidige selectiegroep met hoofdtrainer Erik van Dijk en de complete begeleiding een succesvol vervolg in de competitie waarbij een plek bij de eerste zes centraal staat.