Skip to main content

AH straatvoetbaltoernooi

Woensdagmiddag 4 oktober waren veel kinderen aanwezig bij het Albert Heijn Straatvoetbal op Sportpark Monnikenbos. De activiteitencommissie van WZC had voetbalveldjes uitgezet alle voetbalwedstrijdjes op één middag te laten spelen. Na afloop konden we terugzien op een prachtige dag met leuk spel en prima weer.

Alle kinderen van de basisscholen waren uitgenodigd om mee te spelen met het Albert Heijn straatvoetbalfeest. Lekker ouderwets partijtje spelen waarbij de kinderen sportief speelden, begeleiders alleen maar de stand bij hoefden te houden. Michel en Klazina van ’t Hul, Jorien Wensink, Sandra in ’t Anker, Dianne Rorije, Hermen Rorije, Robert van Ommen en Aad Eilander leiden alles in goede banen en kregen de complimenten van ouders en opa’s en oma’s langs de lijn. Het wedstrijdschema werd op het laatst nog twee keer aangepast om iedereen mee te laten doen! Nog bedankt voor de Celabrations als dank van De Boys.

In een korte pauze deelde Albert Heijn Wapenveld heerlijk muffins uit aan de deelnemers. Gerbrand van der Horst: “dit is het mooiste voetbalevenement van het jaar dat we voor de plaatselijke bevolking sponsoren. Mooi dat de kinderen lekker buiten zijn, lekker in beweging en dat bij een heerlijk temperatuurtje”. De plaatselijke supermarkt is ook volgend jaar weer van de partij voor dit gebeuren.

Bij de 6 tot 9 jarigen waren de voetballertjes aangemeld onder de namen Alnazar Siuu, Girl Power, Scorende Parels, De Jena Toppers 1 en 2. Na talrijke poulewedstrijden stonden uiteindelijk stonden De Beukers en FC Frikandel in de finale. Twee strafschoppen (hands) werden gemist door beide ploegen. De Frikandellen wonnen met 2-1. De ontlading bij de prijsuitreiking was groot.

Bij de 10 tot 12-jarigen waren de namen van deelnemers De Toppers, Bejaarden v/h goede leven, FC Bal op het dak en JLS-gang. Na spannende voorronden werden de eindwedstrijden gespeeld. In de finale was het team van De Jena-toppers 2 met 1-0 net iets beter dan De dikke Teletubbies en kregen de spelers van De Padden een fraaie standaard met de tekst Albert Heijn Straatvoetbal WZC Wapenveld.

Het mooiste van vandaag waren de blijde gezichtjes van de kinderen, die een leuke middag bij WZC beleefden. Terwijl de moeders af en toe vroegen of het lang duurde kreeg de jeugd de energie nauwelijks op. Of je nu goed kon voetballen of wat minder speelde, het maakte deze middag niet zo veel uit. Albert Heijn zorgde ervoor dat het talrijke publiek en de deelnemers werden verwend met muffins in diverse varianten.

Met dank aan Gert Schuurman en Klaas Liefers mogen we weer prachtige foto’s bewonderen. Kantinepersoneel ook bedankt! Tot volgend jaar…. of eerder bij WZC, meld je gerust aan bij de mooiste club van de Veluwe.

Foto’s van deze middag vind u onder fotoverslagen op deze website