Skip to main content

Wedstrijdverslag WVF 3 – WZC 2   2-1  

Een wedstrijd tegen WVF 3 in de namiddag. Talrijke malen is het aanvangstijdstip gewijzigd de afgelopen weken. Maar om exact 16:05 uur wordt er door ut tweeduh afgetrapt op sportpark de Weide Steen in Westenholte.

Het derde team van WVF bulkt van de routine en de klasse druipt er bij sommige spelers vanaf. Nooit een stap teveel als het niet hoeft, geweldige balbehandeling, tikkie-takka en bij tijd en wijle wandelvoetbal als het nodig is.

Ut tweeduh stelt hier een jeugdig enthousiasme tegenover en ook deze wedstrijd weer een enorme portie werklust en inzet om WVF te ontregelen.

Coach Bert heeft tevoren een taktisch strijdplan ontvouwd, welke hij angstvallig bewaard in zijn grote blauwe weekendtas.

In de achterste lijn staat deze middag routinier Hermen opgesteld, die kzijn kicksen weer eens heeft afgestoft. De fluwelen traptechniek en het magische linkerbeen versturen ook deze middag weer de nodige stropdaspasses over 50 meter.

Zijn compaan in het centrum is Lars van B. Ook deze middag weer een puike partij en bij sommige ballen stijgt Lars tot grote hoogte.

Wij krijgen enkele kansen in de eerste helft en het is met name Cas die het nodige geluk ontbeert. Twee schoten verdwijnen rakelings langs de verkeerde kant van de paal voor ons. Als bijna iedereen aan een brilstand denkt bij de rust slaat het noodlot toe. Een toegekende vrije trap op de rand van de zestien wordt door WVF feilloos binnen geschoten, 1-0.

Na de pauze gaan wij op jacht naar de gelijkmaker en worden in een razendsnelle omschakeling van WVF geslacht, 2-0.

Er wordt een blik jonge spelers los getrokken bij ut tweeduh. Sem, Stijn en Thom worden ingebracht. De gemiddelde leeftijd daalt nog verder en sommigen wanen zich in de ballenbak. Het drietal brengt nieuwe energie en wij dringen WVF terug. De laatste 20 minuten is een ware stormloop op het WVF doel en de zwollenaren staan vastgenageld op de eigen helft. Sem pendelt op het middenveld en onderschept de bal, met zijn beroemde rechterbeen schuift hij de bal langs de vertwijfeld graaiende WVF doelman, 2-1.

Dan is het tijd voor het pompen of verzuipen. Het is onduidelijk of dit plan B of plan C is in de blauwe tas van Bert. Hoe dan ook ut tweeduh beukt op de WVF vesting en uit een scherpe voorzet van Jelmer lijkt Thom de gelijkmaker op de schoen te hebben. Op het moment van schrijven wordt de bal nog steeds gezocht buiten het WVF terrein.

Als de scheids voor het einde fluit, verlaten wij moegestreden en ietwat mistroostig het veld. Een puntje zou verdiend zijn, maar de voetbalwetten zijn hard.

Thuis gekomen gaat de tasse zonder punten naar de zolder. Snel een bordje nasi klaar maken en het feest kan beginnen.

 

Statistieken:

40e min.          1 – 0    Jaap Broeksteeg

62e min.  2 – 0 Derk Slager

72e min.  2 – 1 Sem Veldman

 

Scheidsrechter: G.H. Kragt (met de fluit in de mond is het makkelijk fluiten, je kan niet stoppen)

Toeschouwers:  14 (waaronder een pappie en mammie met feestmuts)

VAR-moment:    is de wedstrijd werkelijk stipt begonnen op het vreemde tijdstip van 16:05 uur?