Skip to main content

ZVV ’56 –  WZC 0-2

In een koud Apeldoorn deed WZC wat het moest doen, namelijk winnen en daarmee weer aansluiting maken met de clubs in de middenmoot.

De eerst helft kreeg WZC door Mart van Beek en Hajk Talaljan ruimschoots de gelegenheid om de score te openen maar het vizier stond niet op scherp, verder dan een afgekeurde treffer vanTalaljan kwam WZC niet, ook de thuisclub kon geen potten breken, en daardoor was de 0-0 brilstand na 45 minuten logisch.

Na de thee ging WZC op zoek naar de openingstreffer, die kwam op naam van Hajk Talaljan, zijn kopbal uit een hoekschop werd met precisie de hoek ingestuurd 0-1.  Ook na die bevrijdende treffer bleef het onrustig aan de bal, maar een voorzet laag over de grond, Mike Nijland die de bal helemaal niet goed raakt maar eigenlijk tot ieders verbazing verdwijnt het leder langzaam in de hoek 0-2.

Het was verder uitspelen van de wedstrijd doelman Brian Mensink moest enkele keren ingrijpen en dat deed de doelman met verve. Na 90 minuten floot scheidsrechter Koops af en konden de bezoekers in sneltreinvaart richting clubhuis om daar het grote Oranje aan het werk te zien.

Mooie uitslag die een goed vervolg verdiend, volgende week thuis tegen Noord Veluwe Boys.