Skip to main content

Verslag WZC – Wilsum

Twee clubs die in de vierde klasse handhaafden afgelopen seizoen. Beiden aan de ‘boorden van de IJssel’.

Een heftige tijd voor de blauw-witten. We begonnen met de overledenen Gerrit Dul en Erwin van Limburg te herdenken. Een afscheid van echte WZC’ers. Kippenvel momenten maar ook waardevol. Nogmaals heel veel sterkte aan families en vrienden om de verliezen te dragen in deze moeilijke periode.

De wedstrijd begon met een indrukwekkende minuut stilte. Daarna maakte WZC duidelijk een gretige indruk. Vier goede kansen werden in de eerste tien minuten om zeep geholpen. Jammer want daarmee brachten we hoop in de harten van de Wilsummers. In de 12e minuut knalde Daniël Meijer zijn tweede mogelijkheid via de onderkant lat binnen. Een minuut later was Chris dicht bij de 1-1 maar de bal ging via de Wilsum-keeper Teko Malanda net naast.

WZC had last van de achterstand. Het vertrouwen leek ver weg, de opbouw schokte ineens, en een bres te vinden bij de defensief ingestelde Wilsum was ineens lastig. Kwam keeper Makanda (goed weg met geel? Hadden we de gelijkmaker moeten maken? Ondanks de nodige kansjes over en weer gingen we met 0-1 de rust in.

Na de thee hobbelde de wedstrijd verder, Wilsum vond het wel goed. WZC leek onmachtig. Diverse wissels bracht wat opportunisme bij de thuisclub. Uit het niets scoorde Mike Mijnheer met het koppie de gelijkmaker. WZC had geluk dat de andere Mijnheer (Wilsum) uit een corner naast kopte. Beide ploegen wisselden volop. De winst werd echter niet gevonden en na ruim 90 minuten floot de goed leidende scheidsrechter Van Loo voor het laatst. Een puntendeling waar WZC in elk geval geen vrede mee had. In mei zullen we weten wat dit waard is. Punten moet je pakken waar het kan. We zullen dus ergens bonuspunten moeten pakken. De jeugdige ploeg wensen we volgend weekend weer succes bij DSV in Doornspijk. Er zijn lichtpuntjes genoeg, zet ‘m op!

We bedanken balsponsor Jacob Smit en wedstrijdsponsor Augustinus Beleggingcoaching voor de bijdragen.

Interesse in wedstrijd(bal)sponsoring? Stuur pb!