Skip to main content

Wedstrijdverslag WZC 023- Swift 023  1-0

Op een druilige dinsdagavond speelt het J023 team een oefenwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Swift’64 op sportpark Monnikenbos.

Het team staat onder leiding van trainer-coach Bert, die er deze avond vanwege privé omstandigheden niet bij kan zijn.

Zo kan het dus gebeuren dat teammanager Ruben ons verzameld in de bestuurskamer. Als een volleerd manager leest Ruben ons de opstelling voor vanaf autocue, om vervolgens te melden dat het tactisch praatje zal worden gehouden door het inderhaast aangestelde technische duo, de Wuko’s. Hier blijken Wibo en Wilmer achter schuil te gaan. Na het verfrissende praatje staan wij snel weer buiten in de gure wind en regen.c
Op het veld geven de teams elkaar weinig toe en is de wedstrijd in evenwicht. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de rust aanbreekt met de aloude bekende brilstand, 0-0.

Onze defensie is uit gewapend beton opgetrokken en bestaat uit het centrale duo Demian en Daan (later vervangen door Tycho) en op de flanken Jari en Silvan. Deze mannen geven Swift’64 geen kans en anders is daar altijd nog de glijdende doelman Rowin.

Silvan speelt een dijk van een wedstrijd, vreet zijn tegenstander op en dendert regelmatig als een TGV op naar het front.

Het middenveld bestaat uit de vuurvreters Sander en David L. en daarvoor spielmacher Chris (in het tweede bedrijf verbannen naar de linkerspits positie).

Onze voorwaartsen van dienst zijn vanavond Thomas, Jelmer en Mart.

In de pauze tovert het technisch duo spontaan een tactisch plan uit de hoge hoed voor het tweede bedrijf, het zogenaamde plan A.

Het lijkt wel alsof je weer in de schoolbanken zit van de basisschool. Breedte, lengte, diepte en hoogte zijn kreten die veel vallen. Een eventueel plan B blijft voor ons nog even in nevelen gehuld.

Na de pauze richting Kloosterbos. WZC heeft een licht veldoverwicht, zonder tot grote kansen te komen.

Ondertussen zijn Joepie Joepie, Luc en Rick binnen de lijnen gekomen. Reserve doelman Sven blijft uit voorzorg op de bank.

De wedstrijd lijkt op een 0-0 af te stevenen als daar een 10 minuten voor afloop volop beweging is op de bank bij WZC. Het technisch duo heeft besloten om plan B in werking te stellen. Maar hoe communiceer je plan B naar de spelers in het veld. Even later is teammanager Ruben iets aan het krabbelen op een verkreukeld papiertje.

Dan gaat het papiertje in het veld van hand tot hand, van de ene speler naar de andere speler. Uiteindelijk bereikt het verfrommelde papiertje onze robuuste verdediger Jari. Jari vouwt het papiertje open, knippert een keer met de ogen en leest de merkwaardige tekst “Skiete Jari skiete”.

Jari laat dit even op zich inwerken en slaat het op in zijn interne geheugen. In de 85e minuut krijgt Jari de bal aangespeeld en dan begint de opmars richting doel van Swift’64. In zijn hoofd gonst en bonkt het continue van “Skiete Jari skiete”. Nog niet, nog niet en dan op 35 meter van het doel is het zover. Jari skiet en de bal zweeft door het luchtruim en ploft boven de vertwijfeld graaiende handen van de doelman tegen de touwen, 1-0.

Een doelpunt zoals je zelden ziet, weergaloos. Verbijstering bij supporters en Jari.

Als de scheids even later voor het einde fluit, blijkt het wonderbare plan B optimaal te hebben gefunctioneerd. Een compliment voor de tactische vondst, ontsproten aan de breinen van Wibo en Wimer.

Voor Jari is het jammer dat er van deze wedstrijd geen camerabeelden zijn. Toch zal over 60 jaar opa Jari in het bejaardenhuis tegen zijn kleinkinderen verhalen over zijn opmerkelijk doelpunt en het briefje “Skiete Jari skiete”. De afstand is inmiddels 60 meter geworden.

 

Uw grensrechter van dienst