Een stevige steunpilaar
 

De verkoop van oliebollen, de uitgifte van het Heerder kwartetspel, muziekavonden voor de jeugd, jarenlang een grote verloting, bazaars, The Mountyshow, honderden bingo's, medewerking aan het Zomerfeest in Wapenveld, organisatie Molentochten op kanaal, de bouw van het eerste clubhuis, en niet te vergeten de verloting bij elke (!) thuiswedstrijd. Het is zomaar een greep uit de vele activiteiten die de Supportersvereniging WZC sinds de oprichting in1967 heeft ontplooid. Met als doel uiteraard de steun aaSchermafdruk 2014-08-24 13.06.01.pngn WZC en dan vooral in het beschikbaar stellen van geld, veel geld. Een ruwe schatting leert dat er in de loop der jaren meer dan honderdduizend (100.000,-!) euro bijeen is gebracht.
 

We schrijven 1967 als bij het bestuur van WZC een brief binnen komt van de initiatiefnemers J. Eikelboom en B.J. Mensink die steun kregen van H.A. Volkers, E. Steenbergen en K. Liefers. De groep krijgt het fiat van het bestuur om te komen tot de oprichting van een supportersvereniging WZC en gaat onder voorzitterschap van E. Steenbergen aan de slag. De eerste daad was meteen een klapper: op het terrein aan de Klapperdijk werd bij het 20-jarig bestaan van WZC in datzelfde jaar 1967 het eerste eigen clubhuis gebouwd waar het goed toeven was. De herinneringen aan de ruim 33 jaar Supportersvereniging zijn legio. Een ding staat als een paal boven water: als het goed gaat met het eerste elftal, gaat het ook goed met de Supportersvereniging. Vooral een kampioenschap is een hoogtepunt. Zoals bij de thuiswedstrijd WZC-Vios. Bij winst was WZC kampioen. De blauwwitten kwamen op voorsprong en meteen werd een versierde boog bij de ingang van het veld aan de Klapperdijk geplaatst. Alleen….Vios maakte gelijk en de boog moest weer verdwijnen. Maar WZC scoorde nog een keer en dus kreeg de boog toch haar plaats aan het veld. Of na de titel in 1982, uit tegen ESA in Arnhem. Een grote stoet bussen reed door Wapenveld en daar hingen spelers en supporters aan armen en benen uit. Heden ten dage zijn de busreizen naar uitwedstrijden nog populair en steevast uitverkocht.
 

Dankzij de inspanningen van de supportersvereniging kon er veel gedaan worden bij WZC. Zo werd het Jeugdplan financieel ondersteund, werd er in 1990 maar liefst 30.000 gulden geschonken voor de bouw van een nieuwe bestuurskamer, kregen de jeugdleiders een fraaie winterjas uitgereikt, konden jeugdtrainers aangetrokken worden, en pakte men opnieuw groots uit bij het gouden jubileum van WZC in 1997. De seniorenafdeling kreeg 5.000,- gulden en het bestuur werd verblijf met een gift van 20.000,- gulden. Dat laatste bedrag is prima geïnvesteerd in nieuwe bakovens en de bouw van een nieuwe, blauwwitte bar in de kantine. Daarnaast zijn er natuurlijk de jaarlijkse activiteiten als de Sint Nicolaasavond voor de jeugd, de winstpremie aan de seniorenelftallen en de bijdrage aan het 1e elftal via de doelpuntenpot en de 'premie' bij het behalen van periodetitels en kampioenschappen.

Het organiseren van busreizen naar uitwedstrijden is een specialiteit van de supportersvereniging WZC, de laatste grote klus was de nacompetitie tegen SVV Sibculo, maar liefst 4 overvolle bussen vertrokken vanaf Monnikenbos richting Sibculo. IMG_3263.JPGDaarnaast niet te vergeten organiseert men de bingo's met Kerst en Pasen. De traditionele Hollandse Avond in het voorjaar is ook niet meer weg te denken van het programma.

Kortom, de supportersvereniging van WZC is een bijzonder belangrijke steunpilaar voor de club. Regelmatig is er overleg met het bestuur over activiteiten via het periodieke Voorzittersoverleg waar alle geledingen van WZC bij betrokken zijn. Na een wat rustiger periode waar het gaat om de uitgaven, heeft de supportersvereniging afgelopen jaar wederom uitgepakt door samen met Club van Honderd de tractor met toebehoren voor het kunstgrasveld aan te bieden. ook heeft het een bijdrage geleverd aan de renovatie van het clubhuis. De supportersvereniging zelf wordt gesteund door ruim 250 trouwe leden. Daar kunnen er altijd meer bij. Opgeven kan via een van de bestuursleden. Doen!
 


Het huidige bestuur van de Supportersvereniging is als volgt samengesteld:

 

padden on tour.jpg

Voorzitter:
Wim Eilander, de Kade 3, Wapenveld, tel.038 - 447 94 84

Secretaris/penningmeester
Alie Horst, ds. Van Meursstraat 35, Wapenveld, tel. 038 - 447 99 45

Lid:
Gerrit Dul, Prof. Brummelkampstraat 38, Wapenveld tel. 038 - 447 91 83

Lid
Peter v Pijkeren, Kwartelweg 30, Wapenveld, 038 - 447 03 14

Lid
Gert Eilander, Fazantenstraat 16, Wapenveld, 06-51240879


Lid
Edwin Bosman, Meester Jan van Doesburgstraat 6, Wapenveld,

Lid
Tom Regterschot, Patrijsweg, Wapenveld

 

Supportersbus W.Z.C.

Beste WZC-supporters, zoals te doen gebruikelijk heeft de Supportersvereniging het voornemen om in het seizoen 2018-2019 een 6 tal busreizen te organiseren naar ``verre`` uitwedstrijden van ons 1e elftal. Indien u lid bent van onze Supportersvereniging betaald u 8.00 euro p.p. voor één busreis, Kinderen t/m 15 jaar 4.00 euro p.p. Bent u geen lid van de supportersvereniging dan betaald u 12.00 euro p.p. per reis. Kinderen t/m 15 jaar 5.00 euro p.p. Nieuw dit seizoen is dat u een Passe-Partout kunt kopen voor alle uitwedstrijden. Kosten voor deze Passe-Partout zijn 40.00 euro p.p. Uw voordeel is dus 8.00 euro met een Passe-Partout. Deze aanbieding geldt alleen voor leden van de supportersvereniging WZC. Deze Passe-Partout kunt u kopen bij de eerste busreis op 22 september in de kantine of bestellen bij Wim Eilander, het bedrag dient u in één keer te voldoen of u maakt het bedrag van 40.00 euro over naar rekening nummer : NL 44 RABO 03265 54904 t.n.v. Supportersvereniging WZC onder vermelding van Passe-Partout, na overmaking van dit bedrag is uw Passe-Partout ook gereserveerd. Deze Passe-Partout is persoons gebonden. Indien u verhinderd bent kunnen andere personen dus niet op uw Passe-Partout meereizen. Ook gaan wij een busreis organiseren naar de bekerwedstrijd Mariënberg-WZC deze wedstrijd vind plaats op 8 september 2018, voor deze reis geld de Passe-Partout nog niet. U kunt zich voor deze reis opgeven bij Wim Eilander, dit kan per mail: kade3@hetnet.nl of tel: 06 51542495 ook kunt u via Facebook een berichtje sturen, dit geldt uiteraard ook voor de Passe-Partout. De onderstaande wedstrijden gaan wij het komende seizoen bezoeken, tevens treft u de vertrektijden aan vanaf sportpark Monnikenbos. Datum Jaar Plaats Vertrek Bus aanwezig 8 september 2018 Marienberg (beker) 13.00 uur 12.45 uur 22 september 2018 Uddel 13.00 uur 12.45 uur 3 november 2018 Vierhouten 13.45 uur 13.30 uur 10 november 2018 Zeewolde 13.30 uur 13.15 uur 8 december 2018 Elspeet 13.15 uur 13.00 uur 6 april 2019 Dronten 13.30 uur 13.15 uur 18 mei 2019 Ermelo 13.00 uur 12.45 uur Na afloop van de wedstrijden vertrekt de bus gelijk weer naar Wapenveld. Consumptie´s tijdens de busreizen worden verzorgd door Supportersver.W.Z.C. Tot ziens in onze altijd gezellige supportersbus. Supportersvereniging W.Z.C.

20.aug..2018|Lees Meer

Uniek aanbod van de Supportersvereniging WZC

Beste WZC Supporters, De Supportersvereniging doet een uniek aanbod voor haar trouwe Supportersschare. De Supportersvereniging heeft 2 bussen gecontacteerd voor zaterdag 28 april voor de uitwedstrijd van ons 1e elftal naar Rouveen. Bus 1 is zo goed als vol en voorzien van trouwe supporters die al jaren aan onze busreizen deelnemen. Bus 2 kan nog geheel gevuld worden met enthousiaste leden die met ons mee willen om ons 1e elftal aan te moedigen in de strijd op klasse behoud. Deze reis bieden wij u geheel GRATIS aan, er is wel een voorwaarde aan verbonden u dient wel lid te zijn van de Supportersvereniging WZC , indien u geen lid bent van de Supportersvereniging dient u een bedrag van 8.00 euro te betalen om aan deze reis deel te willen nemen. Hapjes tijdens deze reis worden aangeboden door ons 1e elftal, dit als blijk van waardering voor de onvervalste steun tijdens thuis en uitwedstrijden van onze Supporters. Vanaf woensdagavond 18 april na 18.00 uur kunt u zich voor deze reis opgeven bij Wim Eilander. Tel: 06 51542495 of via mail kade3@hetnet.nl of via persoonlijk Facebook. Wees er snel bij want voor je het weet zitten we weer vol !! Halverwege week 17 kunt u op WZC site zien in welke bus u bent ingedeeld. Vertrek van de bussen op 28 april is 13.15 uur. Samen op reis voor een goed resultaat wat hopelijk zal leiden tot klasse behoud voor ons 1e elftal. Tot ziens in de busse of ergens langs de lijn !! Wim Eilander.

15.apr..2018|Lees Meer

Supportersvereniging presenteert nieuwe artikelen

Monique Visser heeft voor de Supportersvereniging een prachtig ontwerp gemaakt voor diverse Sweaters en Polo,s Deze mooie kledingstukken mag u als ware WZC-supporter niet missen. Vanaf zaterdag 24-3-2018 kunt u deze bestellen bij Gert Eilander of één van de andere bestuursleden van de Supportersvereniging. Er zijn in de kantine enkele pasmaten beschikbaar dus schroom niet kom naar ons toe en pas één van deze mooie exemplaren. Monique Visser neemt ook de productie voor haar rekening waardoor de levertijd erg kort is, zij kan binnen een week leveren !!! Supportersvereniging WZC

24.mrt..2018|Lees Meer