Skip to main content

WHC 7 – WZC  5

De technische staf heeft de afgelopen transferperiode niet stil gezeten. Zo werd in een vroeg stadium de nieuwe technisch directeur Bert Eikelboom aan het technisch hart van WZC 5 toegevoegd. Samen met de al zittende trainer Robert van Renselaar moest hij het team van verse krachten voorzien. WZC 5 hikte de afgelopen jaren tegen een kampioenschap aan, maar de felbegeerde schaal werd elke keer misgelopen. Zo waren de afgelopen 2 jaar VeVo 3 en WHC 6 net iets beter en de 2 jaren daarvoor gooide Corona roet in het eten.

Hoewel WZC 5 toen aan de leiding ging, werd de competitie niet afgemaakt. Aan de nieuwe technisch staf dus de taak om verse krachten aan te trekken en een kampioenswaardige selectie samen te stellen. Zeker omdat het afgelopen seizoen een aantal vaste krachten afscheid nam. Op dit moment is nog niet te beoordelen of de ingeslagen weg de goede is, maar voor de 4 gestopte spelers zijn er 7 nieuwe aangetrokken. Met Mark Veldkamp als laatste aanwinst. Zijn contract werd bij Zalk ontbonden en zodoende kon hij nog na de deadline aangetrokken worden. De concurrentie in de groep is groot en hopelijk beloofd dit veel dit seizoen.

Afgelopen zaterdag stonden we voor het eerst op het veld voor de 1e competitiewedstrijd. Hierin troffen we oude bekende OWIOS 7. In de uitwedstrijd vorig jaar hadden we het lastig en speelden we na een 0-3 voorsprong bij rust en na 20!! minuten blessuretijd met 3-3 gelijk.

De 1e opstelling van dit seizoen zag er als volgt uit:

1.Wolter Bos

  1. Jasper Venema, 4.Tom Regterschot, 5.Henri Doornink ©, 2.Nico Put

12.Vidar Dooper, 14.Wouter ten Pas, 6. Jeroen Steenge

10.Albert  Henk Tessemaker

9.Ronald Burgmeijer, 7.Kris NItrauw

Wissels: 16.Tomas Buter, 18.Nourou Kante, 20.Rick vd Worp 24.Mark Veldkamp

De wedstrijd ving aan met een minuut stilte voor de onlangs, veel te vroeg, overleden Erwin van Limburg. Velen van ons hebben hem als leider of trainer gehad in diverse elftallen. Vanaf deze plek betuigen wij ons medeleven en willen we de familie ook enorm veel sterkte wensen in deze moeilijke tijd.

Over de wedstrijd kunnen we kort zijn. Het was echt een 1e wedstrijd van het seizoen, waarin de automatismen nog ver te zoeken waren. Gelukkig hebben we spelers die altijd en overal kunnen scoren en lieten de debutanten zich meteen zien. Vidar was met 2 goals en 1 assist in 30 minuten speeltijd de man van de wedstrijd aan WZC kant. Conditioneel kan het allemaal nog wat beter bij hem, maar als hij deze lijn kan doortrekken dan belooft dit wat voor dit seizoen. Debutanten Wouter en Wolter zijn nog wat zoekende, maar dat zij over voetballende kwaliteiten beschikken die het elftal sterker maken, mag duidelijk zijn. Als laatste liet Mark ook een betrouwbare indruk achter als vervanger van Nico in de 2e helft. Zeker de plek van zowel rechts als linksback is wat onderbezet en daar kan hij prima uit de voeten. Over de wedstrijd zelf kunnen we heel kort zijn. De beide ploegen wilden wel voetballen, maar daar is ook een man voor nodig die de wedstrijd in goede banen leidt. Vorig seizoen lukte hem dit al niet en ook dit seizoen haalde hij met zijn vreemde beslissingen ons uit ons spel. Het zag er weer naar uit dat hij lang liet doorspelen, maar toen wij 3 minuten voor tijd de 4-7 op het scorebord zette, zag hij ook wel in dat het een onbegonnen zaak was en floot hij zelfs direct af. Doelpuntenmakers van hedenmiddag waren: Ronald (2x), Vidar (2x), Rick (1x), Tomas (1x) en Nourou (1x).

Al met al halen we in ieder geval al 2 punten meer dan vorig seizoen in deze uitwedstrijd. Dus we kunnen spreken van een goed begin, alhoewel het voetballend allemaal nog beter kan en moet. Maar als de afstemming er eenmaal is, dan kunnen we een mooi seizoen tegemoet gaan. Of we hierin mee gaan strijden om de bovenste plaatsen is misschien nu nog iets te vroeg om te zeggen, maar het team beschikt wel over de kwaliteiten.