gemaakt op : 14 april 2018

Zwolsche Boys 3 - W.Z.C. 2 2 - 0

Ut tweeduh gaat deze middag ten onder op het Jo van Marle Sportpark in Zwolle. Tegen het derde team van de Zwolsche Boys komt aan een serie van 5 overwinningen op rij een einde.

Op het kunstgras van de boys proberen wij vanaf de eerste minuut de tegenstander onder druk te zetten. De teams zijn aardig aan elkaar gewaagd, waarbij ut tweeduh in het eerste bedrijf de beste kansen krijgt op de openingstreffer.

Een schot van Jeroen P. verdwijnt naast het doel en via een snelle aanval uit het boekje komt Nick goed voor zijn mannetje. Een perfecte loopactie, echter de ingeschoten bal wordt tot hoekschop verwerkt. Dezelfde Nick ziet even later een schot gekeerd worden door de zwolsche goalie.

Zwolsche Boys weet hier in het eerste bedrijf weinig tegenover te stellen en doelman Bert heeft dan ook geen moeite om de rust te halen met een clean sheet.

Na de pauze komen de boys beter in hun spel en duiken dan ook enkele malen op voor doelman Bert. Wij kunnen het deze middag niet maken en blijven steken in goede bedoelingen. De echte finesse en scherpte zit in de fles en komt er deze middag niet uit.

Een kwartier voor afloop slaan de boys toe. Een onschuldig ogende aanval wordt verrassend gepromoveerd tot een doelpunt, 1-0.

Onmiddellijk wordt Bernie naar de frontlinie gedirigeerd om daar als een soort van stormram te gaan fungeren en als een bulldozer door het strafschopgebied van de boys te struinen.

Acht minuten later krijgen wij definitief het deksel op de neus als de groenwitten opnieuw scoren, 2-0.

Een doelpoging van Bernie wordt door een kamikaze actie van een boys verdediger nog uit het doel gewerkt. Dit is het laatste wapenfeit van de padden deze middag.

Teleurgesteld verlaten wij het veld, maar tijd om te treuren is er niet. Komende zaterdag komt koploper KHC op bezoek en dan zullen de padden van ut tweeduh er moeten staan. Geen haptonomen en psychologen, wij zullen het zelf moeten doen en in het koppie doen beseffen dat het kan.

Thuis gekomen zet ik mijzelf het vertrouwde bordje nasi weer voor. Dat blijft altijd een traktatie op de zaterdagavond.

 

Statistieken:

75e min.          1 – 0    Joop de Jager

83e min.          2 – 0    Ruud van Buren

 

Scheidsrechter:  W. Moleman (ik ben vrij lang, dus ik heb een goed overzicht)

Toeschouwers:  5 (waaronder enkele mensen met blauwe vingers)