gemaakt op : 07 oktober 2019

Zaterdag 5 oktober; de week van de boeren

De boeren van WZC 4 stonden klaar om aan de slag te slaan op Malieveld 1. Boerenleider en activist Renselaar reed met zijn mooie groengele John Deere voorop om de verdeling op het Malieveld bekend te maken.

 

Tom blokte met zijn grootste trekker en felste zwaailamp het doel en hij moest er voor zorgen dat er niemand langs kwam.

 

In de achterhoede reden de 4 oldtimer trekkers met onder andere versleten banden Erwin, Arjan, Chris en Gerjan (had net zijn trekker-rijbewijs gehaald, gefeliciteerd nog.)

In het midden van het Malieveld reden Gerko, Henri, Hendry en Geert Jan.

Voorin reden de snelste trekkers met turbo aandrijving: William en Rick, alleen Rick had een lekke turbo.

In de achtervolging de reserveboeren: Wibo, Jeroen (die was met zijn trekker verkeerd gereden en was te laat) en Harold. Harold had in de eerste helft wel een vlaggetje op zijn trekker en mocht precies langs het lijntje tuffen.

 

Na het aantrekken van de actiepakjes stormden de boeren de hekken van Malieveld 1 omver. Paniek!!! Alle aanhangers met stront moesten afgekoppeld worden want ze reden niet op echt gras maar op KUNSTGRAS…dat zijn de Veluwse boeren even niet meer gewend.

 

Fluitsignaal! De aktie is begonnen. De eerste 45 minuten beloven een stevig gevecht te worden. Opperboer Robert deelt de pamfletten uit. Iedereen weet wat hem te doen staat.

Na tien minuten vliegt de eerste hooiba(a)l al in de touwen. Na een mooie andrukkert van grondwerker Rick en een blunder van de verdediger staat voor de eerste keer het netje bol: 1-0!

Boer Geert (Yvon Jaspers kent hem nog heel goed en had een andere naam voor hem, maar dat durven we hier niet te benoemen) schoof met de greep een hooiba(a)l over de mat, precies op de kale voorband van boer William 2-0.

 

Blijkbaar waren de spiegels van de trekkers niet goed afgesteld, want de vijand veroverde de hooiba(a)l en schoof die in de mestvaalt 2-1.

 

Tijd om even op de schop te leunen en uit te rusten. Een poar T neem’n en dan der weer an. Schone overall an en der weer op batsen.

Sommige boeren hadden blijkbaar moeite om de trekker te starten, want al snel na de leunpauze flikkerde een hooiba(a)l van de wagen pardoes achter boer Linkerschot. 2-2

 

Dat was natuurlijk tegen het zere wiel van opperboer Robert. Prompt schilderde hij een spandoek met daarop aangegeven de volgende wissel: Boer Altijdtrouw er uit en plakboer Harold er in. Wibo krijgt de vlag op zijn trekkertje en loopt naar de zijkant van het Malieveld. Het volgende spandoek: Yvon roept boer Geert terug en Jeroen Palmolieboer neemt zijn plaats in. Toch was er meer trekkertrek-kracht nodig en Wibo moest de vlag in de zijlijn steken om boerenpartij lid William af te lossen. Eilander mocht nu met zijn trekker met een vlaggetje langs de lijn scheuren.

 

Boer Wibo, had die middag blijkbaar scherp Thais eten gehad  (en dat is voor een Veluwse boer even slikken) maar was daardoor bij de vrije trap van Rick wel lekker scherp om de hooiba(al) in het netje te knikken 3-2. En dat was ook de eindstand.

 

Opperboer Robert was tevreden over deze aktieperiode en blij met het resultaat. Hij was ook zo blij omdat Yvon hem had gevraagd volgend jaar mee te doen met Boer zoekt Vrouw. Boer Nico hoorde dat en rende met een tree bier naar beneden om Yvon om te kopen of dat gelukt is…?

 

De trekkers stonden weer netjes in de schuur en de boeren vermaakten zich nog in de stal van de club om het gerstenat te dors(t)en.

 

Welterust’n

Kop in’t kuss’n

De bienen in ’t stro

Dan sloap ie zo!

 

Boer Bert mocht deze week mee met de Grote Boeren naar het platteland van Windesheim en kon daardoor niet het verslag schrijven waardoor Plakboer Harold de Goudenpen weer uit de kast moest halen.

 

 

Het volgende protest van 12 Oktober wordt beschreven door Rick van de Worp