gemaakt op : 17 februari 2018

W.Z.C.2 - SV Nieuwleusen 2 1 - 2

Ut tweeduh speelt deze middag tegen de oranjehemden van de SV Nieuwleusen. De eerste wedstrijd na de winterstop voor het echie.

In Nieuwleusen gingen wij destijds onder barre weersomstandig-heden de bietenbrug op en nu is het tijd om dit recht te zetten.  

Het zal echter anders lopen deze middag en opnieuw staan wij met lege handen tegen de oranjehemden.

Vanaf de aftrap proberen wij Nieuwleusen onder druk te zetten. Onze voorwaartsen bestaan deze middag uit zoef zoef Derk Jan, mighty Mike en bobbejaan Mark (voor deze wedstrijd geleend van de A’s).

Zij snijden regelmatig door de oranjedefensie, echter het eindschot laat te wensen over.

Wij laten Nieuwleusen niet opbouwen en ons middenveld vecht menig duel uit. Jero met zijn enorme laufpensung probeert als een soort van box to box player het spel een andere wending te geven. Appie strooit met enkele lepe balletjes tussendoor en deze kunnen net niet (de bekende teenlengte tekort) tot een doelpunt worden omgezet door Mark en Jero.

In de achterste lijn is Bernie regelmatig in gevecht gewikkeld met de lepe spit van Nieuwleusen. Op het moment dat een ieder denkt met de brilstand te gaan rusten, slaat het noodlot toe.

Een verdwaalt schot (of was het een pass?) op doel wordt door alles en iedereen gemist en caramboleert tegen de touwen, 0-1.

Na de pauze gaan wij verwoed op jacht naar de gelijkmaker. Binnen vijf minuten is het raak. Derk Jan slalomt als een Koreaanse skiër op de Olympische spelen door de defensie en steekt de bal op Nick. Na een perfekte loopactie, schiet Nick de bal tegendraads in, en we staan gelijk, 1-1.

De toeschouwers veren op en gaan er eens goed voor staan. Wij jagen op de volgende treffer, maar de doelman van Nieuwleusen is deze middag een vervelende sta in de weg.

Na een kwartier slaat het noodlot toe, als uit een hoekschop van Nieuwleusen de bal plotseling tegen de touwen ligt, 1-2.

Wij hebben nog een half uur om de zaak recht te trekken. Wat wij ook proberen, het lederen monster wil er niet in. Kansen zijn er wel, maar het venijn en de dodelijke precisie ontbreken deze middag en daarnaast het beetje geluk dat je ook nodig hebt. In de slotfase sturen wij alle manschappen naar het front om alsnog de gelijkmaker te forceren. Helaas, ook dit concept werkt niet deze middag.

Als de scheids voor het einde fluit staan wij balend en teleurgesteld met lege handen en zitten er geen punten in de tasse.

Thuis gekomen smaakt het bordje nasi toch een stuk minder na zo’n wedstrijd en sjacharijnig nuttig ik het toetje.

 

Statistieken:

42e min.          0 – 1    Jan uit de Bosch        

50e min.          1 – 1    Nick van Dieren

63e min.          1 – 2    Gerrit Leegwater

 

Scheidsrechter:  A. Eilander (ik laat eerst doorspelen en dan fluit ik soms alsnog, een soort slowmotion fluitist)

Toeschouwers:  48 (de meesten onder moeders paraplu)

Bijzonderheden: 0e minuut: Ruben verliest de toss maar we mogen toch aftrappen.

11e minuut: Gijs ruimt op en rost de bal op de parkeerplaats.

18e minuut: Reuben bikkelt op het middenveld en zijn tegenstander vraagt zich verbaasd af of dit voetbal of curling is.

39e minuut: leider Harold spoed zich naar de kleedkamer om enkele zakjes rooibosthee te gaan halen voor de pauze. 

46e minuut: Nick vD komt in het veld voor de moegestreden Mike, die plaats neemt op de bank bij het eerste team om uit te rusten.

58e minuut: schot van Jero spat uiteen op de vuisten van de doelman van Nieuwleusen.

77e minuut: ook Rick draaft op in de spits en het is nu een soort van loopgravenoorlog in de zestien meter van Nieuwleusen.

90e minuut: een laatste wanhoopsschot verdwijnt in het Kloosterbos.