gemaakt op : 09 maart 2019

WZC - Zeewolde 1-1

WZC – Zeewolde

Weer een topper in de vierde klasse C. De polderbewoners gingen met lood in schoenen naar Wapenveld. Het eerste kwartier hadden de gasten al op rozen kunnen zitten, maar Wolter Bos redde, Simon Hoekman redde op de doellijn, en ballen gingen net naast. Langzamerhand kreeg WZC meer grip op de wedstrijd. Daar waar het dreigend gevaarlijk werd had het nog wel last van de assistent die vlaggetjesdag of zo had en achteraf nog bedankt werd door zijn trainer Peter Epe; “goed gevlagd grens…”.

Op het half uur werd Roskam weer weggestuurd op rechts en zijn goede voorzet bereikte Mike Nijland die heel koelbloedig de 1-0 binnenschoof. Zeewolde was van de leg en WZC rook bloed. Lobje van Bram Roskam ging net langs.

Gemeente Heerde is de gasten niet goed gezind: 1-1 bij SEH, 2-2 bij Vevo en nu achter in Wapenveld. De blessures van Bernhard Drost, Mike Burgmeijer, Gabriel Isa en Wilmer Rorije hadden wel invloed op de breedte van de selectie! Desondanks hebben alle spelers wel hun uiterste best gedaan, er stond een team. Na rust werd het bijna 2-0 toen Emir Balavac net naast schoot. De druk op het doel van WZC nam wel toe in de slotfase. De paal bracht redding. Helaas glipte vlak voor tijd het leer uit de handen van Wolter Bos en caramboleerde het leer zomaar in de WZC-goal. Misschien wel een verdiende gelijkmaker, aan de andere kant had een overwinning gesmaakt bij de echte blauwwitten. Na 95 minuten floot Hiemstra voor het einde. Eindstand 1-1.

Volgende wek gemeentelijke derby tegen SEH in Heerde…. “kiek’n wat ut word…”.