gemaakt op : 10 oktober 2020

WZC - Zalk 1-1

Een primeur vandaag: via een live stream te volgen op onze website www.wzcwapenveld.nl met dank aan onze bestuursleden Antoine en Dick die met hun bedrijven Korrels en Muntz dit financieel mogelijk hebben gemaakt. En zo het thuisfront betrokken houdt met onze fantastische club. Dat we in het buitengebied al blij zijn met riolering en dat internet via de kabel nog wel ff kan duren, namen de mannen van Zalk ICT (Bram Eerkes en Aart Boom) maar even voor lief. Even puzzelen en finetunen. Uiteindelijk om 14.20 uur live, om 14.45 uur perfect. Je moet er maar verstand van hebben. Uiteindelijk meer dan 450 kijkers thuis die vast niet allemaal alleen zaten. Chapeau!

De wedstrijdbal, aangeboden door Uitvaartzorg & faciliteiten Hakkenberg, werd in beweging gebracht na het eerste fluitsignaal door scheidsrechter Erik Blokker. Wedstrijdsponsor vandaag was Van der Wal Afbouw. Ook zij bedankt voor deze geste.

Nadat de blauwe rook vanuit het Kloosterbos was opgetrokken vanaf Monnikenbos gingen we er eens goed voor zitten. Het eerste wapenfeit was de schuiver van Gerben Hamer (Zalk) welke net naast het doel van Wolter verdween.
Mike Burgmeijer werd voor rust twee keer binnen het zestienmetergebied gevloerd maar even vaak wuifde Blokker het weg. En dat met de VAR op het balkon…. Even later was het schrikken toen Wolter Bos groggy op het kunstgras lag en de camera in zoemde. Achteraf leek het kijkend naar het kunstgras als extra aandacht voor sponsor Korrels.
Jorn Kroes stopte mee verdedigend de Zalk-rechtsbuiten Shaan Asneem en onderschepte duidelijk de bal. Ook daar de nodige appellerende geluiden om een vrije trap. Blokker wilde hier ook niets van weten. Diezelfde Kroes mag aanvallend gerust wat vaker op doel schieten als er een klein gaatje daarvoor is. Het breiwerk strandde voor rust meerdere keren in schoonheid.

In de eerste helft de nodige corners over en weer, waaruit telkens de beide keepers Bos en Kloosterboer winnend uit de strijd kwamen. Halverwege de eerste helft ontstonden de nodige irritaties en kleine plus grote overtredingen te noteren. Het leverde Jan Peter Hulleman geel op na een opstootje. Vanachter het ijzeren gordijn keken de zwartkijkers (maar wel echte blauwwitters) toe. De kelderklasse trouw zou ik maar zeggen. Ze zagen een omhaal van de kersverse vader Mike Burgmeijer welke keeper Kloosterboer onschadelijk maakte. In de omschakeling een uitbraak van Zalk, Shaan Tasneem mocht diep gaan en voorzetten. Bij de 2e paal, vanaf 14 meter, werd de bal ingeschoten door Michel Hamer en zo werd het 0-1. WZC ging voor rust nog op zoek naar de gelijkmaker en weer was Mike Burgmeijer gevaarlijk. Hij schoot over alles en iedereen heen net naast.

In de 2e helft probeerde WZC wel maar was de voorhoede van Zalk ook best wel gevaarlijk. Gelukkig was Arjan Doppenberg verdedigend telkens sneller dan de aanvallers. Bij een gevaarlijke uitbraak riep één van de twee spitsen van Zalk “ikke ikke” en dat mocht niet. Weg beste kans voor Zalk en WZC bleef in de wedstrijd.
Jorn Kroes zag zijn voorzet niet op waarde beoordeelt en zo voorlangs gaan. Het schot voorlangs van Bram Roskam in de 75e minuut was nog het dichtst bij de gelijkmaker. Dan maar va-banque spelen moet trainer Erik van Dijk gedacht hebben. Hij haalde Mike Nijland en Robin de Gruyter er uit, en bracht Henk Boerdam (spits) en Hermen Rorije (middenlinie) er in… WZC speelde 1 op 1 en bleef op jacht naar meer spelen. Zalk leunde en speelde steeds meer toneel dan voetbal. Uiteindelijk was het in de 88eminuut Jorn Kroes die niet nadacht maar uithaalde met zijn rechtervoet (chocoladebeen) en ze de gelijkmaker scoorde. Lekker juichen tegen je oude ploeg. En zo kregen beide ploegen waar ze recht op hadden: niet meer dan een punt.

Klik hier voor de foto's van Wilco Kroes