gemaakt op : 06 september 2021

WZC Wapenveld 5 – SEH 6 4-1

Bijna een jaar na onze laatste wedstrijd in oktober 2020, mochten we dan eindelijk weer om het ‘’echie’’ spelen. En dan staat er ook nog meteen een derby tegen onze buren van SEH op het programma. Na 3 weken van training zou vandaag blijken hoe het met onze voetbalkwaliteiten zou zijn. Met een selectie van 15 man zaten we ruim in onze spelers en onze leiding had naar topberaad deze week de volgende 11 uit de hoge hoed getoverd:

Bert
Martijn, Tom, Henri, Nico
Gerko, Gerbrand ©, Albert Henk, Henry
Geert Jan, Ronald

Wissels: William, Hendry, Arne Joost, Gerjan

Helaas voor ons viel Henry Blom tijdens de warming-up al geblesseerd uit met een kuitblessure. Hopelijk valt het allemaal mee en kan hij over 1 a 2 weken weer aansluiten. Met Arne Joost die de rechtsback positie in nam, Martijn naar de rechtshalf en Gerko naar de linkshalfpositie begon WZC 5 om exact 14.30 uur aan de wedstrijd. Het begin van de wedstrijd kenmerkte zich door een paar fikse overtredingen aan beide kanten. Zo wist Nico zijn tegenstander te lanceren, maar liet ook SEH zich niet onbetuigd. Zo had met name Geert Jan het zwaar te verduren. Mede ook door het vele door wisselen van spelers aan SEH kant, kwam WZC eigenlijk nooit goed in de wedstrijd. Wel stond inmiddels de 1-0 al op het scorebord. Een vrije trap van Appie werd door Gerbrand met zijn hoofd gepromoveerd tot doelpunt. Voor de rest was het WZC wat probeerde te voetballen, maar de rust niet had in zijn spel en SEH dat tegenhield, er af en toe uitkwam, maar nimmer Bert op de proef konden stellen. Daarentegen creëerde WZC wel een aantal kansen, maar onze aanvallers hadden of het vizier niet op scherp staan, of maakten voorin de verkeerde beslissing. Het bleef dan ook 1-0 tot aan de rust die overigens aan beide kanten eindigde met een tijdelijke verbanning van een speler na een klein opstootje in het veld. Tja het blijven wedstrijden tegen SEH.

In de rust werden de puntjes op de i gezet. Met Gerjan voor Arne Joost en met Appie in de punt naar voren op het middenveld probeerde WZC meer druk te zetten en wat rust in ons spel te krijgen. Dit lukte de 2e helft een stuk beter en zo kon WZC ook uitlopen naar een 3-0 voorsprong door 2 goals van William die voor de rust Geert Jan al had vervangen. Inmiddels had ook Hendry zijn rentree gemaakt voor Henri.  WZC kreeg genoeg kansen, maar het doel werd tot 5 minuten voor tijd niet meer gevonden. Eerst was het SEH die de eretreffer op het bord zette, daarna was het Geert Jan die voor het slotakkoord zorgde. Op aangeven van William zorgde hij voor de 4-1 eindstand.

Al met al een goed resultaat in een eerste wedstrijd sinds een jaar zonder voetbal. Een wedstrijd met perspectief en als we paar weken verder zijn zullen de kansen die we krijgen ook binnen geschoten worden en zullen we daardoor ook makkelijker aan het voetballen toekomen. Nu op naar volgende week met een wedstrijd tegen Noord Veluwe Boys 3. Ook zij wonnen hun eerste wedstrijd met 4-1 van SVI 7. Het verslag zal dan gemaakt worden door uw verslaggever Gerbrand van der Horst. Hij was een beetje ongeduldig op zondag en wilde graag snel lezen over zijn gemaakte doelpunt. Misschien dat we hem kunnen pushen en volgende week snel over zijn gemaakte goals kunnen lezen.