gemaakt op : 11 mei 2019

WZC - Vierhouten 4-0

Wedstrijdsponsor Van der Wal Afbouw Wapenveld

De wedstrijdbal aangeboden door Slagerij De Haan werd iets over half drie in beweging gebracht. Daarvoor werd een minuut stilte in acht genomen door alle aanwezigen ter nagedachtenis aan het overlijden van Ep Steenbergen, één van de oprichters van de Supportersvereniging WZC en oud-voorzitter van de supporters.

De eerste helft kenmerkte zich door de nodige gemiste kansen waarbij WZC er de meeste creëerde.  Na 25 minuten spelen haalde Mike Nijland van dichtbij de trekker over nadat een mooie solo van Derk Jan Lantink op de voeten van de keeper was beland (1-0). Ook Wilmer Rorije, Ceyhun Kisa en Emir Balavac waren dichtbij een treffer. Vlak voor rust werd de score verdubbeld na een mooie aanval via Simon Hoekman en Bram Roskam. Zijn assist werd door Balavac doeltreffend afgerond. Bij rust noteerden we dus een 2-0 stand op het Moza-scorebord. De fraaie weersomstandigheden lokte het nodige publiek naar Monnikenbos en zij genoten van een leuke pot voetbal.

Na rust stond de tegenpartij al vroeg op het veld. In welke Arena hebben we dat deze week nog eerder gezien? Het aanwezige bestuur van Vierhouten hoopte een gelijke afloop voor hun Spurs…. Echter binnen een minuut creëerde WZC een aantal kansen zonder succes te boeken. Ondermeer Balavac alleen op keeper Visch af betekende dit keer ook geen WZC-treffer. In de 66e minuut schoot Jesper den Hoorn de bal uit een vrije trap, via de vingertoppen van Wolter Bos op de paal en een minuut later kopte Mitchel Spin rakelings voorlangs. In de 68e minuut toch loon naar werken voor Balavac, hij passeerde eindelijk sta-in-de-weg Joey Visch en bracht WZC op 3-0. Gerben Tissingh probeerde het daarna voor Vierhouten maar Bos redde weer. De mooiste treffer kwam op naam van Derk Jan Lanting, op aangeven van Balavac knalde hij de bal in het dak van ’t doel en bracht de tussenstand op 4-0. Inmiddels stonden de gasten al met 10 man in het veld na het uitvallen van Jesper den Herder. Hun enige wisselspeler was al ingezet. Ook WZC kwam met 10 man te staan nadat Wilmer Rorije zijn tweede gele kaart ophaalde, hij kan volgende week met de supportersbus mee. Overigens zijn er nog vrije plekken voor de uitwedstrijd naar EFC ’58 in Ermelo! Aanmelden bij supportersvereniging.

Onze felicitaties gaan uit naar Henk en Eva Boerdam die deze week in het huwelijksbootje stapten.