gemaakt op : 29 september 2019

WZC – Noord Veluwe Boys (Van Guilik versus Van Guilik) 4-2

De eerste kans was voor Jonas Faber maar daarna gingen De Boys op zoek naar een treffer. En die kwam er ook: topscorer Ronald winter was er weer als de kippen bij om 0-1 te maken in de 22e minuut. WZC oogde slap in die fase. Dat het meteen anders moest begreep de thuisclub meteen. Mike Burgmeijer werd onreglementair gestuit en de jubilerende Mike Nijland schoot de vrije trap rechtstreeks in de kruising: 1-1. Lars Hulleman was dichtbij de 2-1, zijn lobje verdween op het dak van ’t doel. Op slag van rust trapte Wolter Bos de spits na, kreeg rood en Noord Veluwe Boys een strafschop. De licht geblesseerde Jonas Faber verliet het veld en Rob Veltkamp nam plaats onder de lat. Fuchten maakte 1-2 vanaf elfmeter.

Na rust liet Noord Veluwe Boys het initiatief aan WZC. Aanvankelijk wist WZC de bal redelijk in de ploeg te houden en kregen zelfs kleine kansjes. Ronald Winter had het duel op slot kunnen gooien toen hij keeper Veltkamp omspeelde maar het lege doel met een bal in het zijnetje miste. De dubbele wissel (Lantink en Arutjnian voor Lars en Henk) bracht meer aanvallende impulsen. Met name Lantink was dreigend. Een kwartier voor het einde kopte Bram Roskam de 2-2 tegen de touwen. Het publiek op de banken! WZC ging verder op zoek naar een treffer…. Jarno van Essen werd een aantal keren gevaarlijk instelling gebracht. Uit één van zijn inzetten kwam de rebound voor de voeten van Tristan Keijl die in tweede instantie de 3-2 op het scorebord toverde!

In de laatste minuut had een NVB speler geluk, op identieke wijze als Wolter had hij ook rood kun krijgen. Een seconde later lag de bal op de stip nadat Arujnian onreglementair was afgestopt. Keijl legde aan voor zijn tweede treffer: 4-2. Het had zomaar 5-2 kunnen worden…