gemaakt op : 03 maart 2018

WZC met sponsoren naar Borussia MG - Werder Bremen

munchen gladbach.jpg

Op uitnodiging van de sponsorcommissie werden sponsoren in de gelegenheid gesteld om mee te gaan naar dit duel in de Bundesliga. Ontvangst met koffie in het clubhuis en rond de klok van 15.00 uur vertrokken richting Gladbach. De informele contacten werden snel gelegd. Dhr. Frohlich organiseert al jaren dit soort reisjes en zo kwam Arnoud van Guilik namens de sponsorcommissie met hem in contact. Na een kort praatje moest de bestelling aan het Griekse restaurant worden doorgegeven zodat de voorbereidingen daar konden worden getroffen. Een enkeling koos voor Gyros maar de meute ging toch voor de schnitzel. De jacht kon worden geopend door de Griek Charisteas.


Onderweg nog even een plasstop want het gerstenat ging er ook wel in. Iets na vijven kwamen we aan bij de Griek. Een zaaltje vol druktemakers vanaf de Veluwe maakten er al wel een feestje van. De kok ook, al had een konijn zich ook wel kunnen uitleven op de salade vooraf. Eins, zwei, drei en het glas werd geheven. Een verliefd stelletje op eerste date verdween snel naar een ander zaaltje waar het kaarslicht beter uit de verf kwam. En "Gehr Weiter" is wel wel erg dialect voor "Mag weiter" leerden we nog even tussendoor. De visioenen kwamen al weer voorbij..


Chauffeur Jaap genoot zichtbaar van het diner want hij had het hardst gewerkt van allen. Nou ja allen, de inzet van de cateraars Eric Kwakkel en Arnoud van Guilik loog er ook niet om. De schnitzel en patat ging er ook wel in en zo maakten we ons op voor de wandeling naar het prachtig groenverlcihte Borussia Park Stadion waar maar liefst 54.067 toeschouwers in kunnen. Er werd nog even een braadworstje gescoord alvorens we de tribunes beklommen. We zaten mooi uit de wind en heerlijk droog met goed uitzicht over het veld. De wedstrijd was erg mooi. Oud eredivisiespelers Moisander (PEC/AZ/Ajax) en Johansson (AZ) als spelers van Werder scoorden al was dat niet elke keer in het juiste doel. De stemming zat er flink in, supporters van Werder Bremen zongen de hele wedstrijd door in toen na rust ook nog een de gasten een 2-0 achterstand ombogen in een 2-2 gelijkspel gingen ze helemaal uit hun dak. Opvallend veel gejuich om ons heen uit Bremen kringen. Alle supporters door elkaar heen zonder ook maar enige trammelant. Een voorbeeld voor supporters in ons land trouwens.


En ons gezelschap dan? Ja die zongen iets over "hier zij n we weer... Wapenveldse Padden...", zetten dan weer de ene muts en dan weer een andere muts op. Hadden sjaaltjes gescoord. Renden met Borussia vlag trapje op trapje af maar bleven wel netjes en gezellig. Even leek Werder er met de misschien wel verdiende volle winst mee vandoor te gaan... het bleef echter 2-2.


Op de terugweg werden we in de bus verwend want de berenburg en Jachtbitter verwarmde ons weer een beetje. De hapjes aangeboden door onze hoofdsponsor Jack van Guilik gingen er ook wel en zo ontbrak er eigenlijk nergens aan. En dat wilden we onze sponsoren ook graag bieden. Als dank voor de trouwe steun aan de club. Om half twee bij min zes graden kwamen we weer aan op Monnikenbos. De vooraf in de bus neergelegd presentatiegidsen gingen mee naar huis. Sponsoren bedankten ons voor de goede zorgen en hadden genoten. "Noteer mij maar voor een hele pagina in de nieuwe gids", aldus één van de bordsponsoren... voor herhaling vatbaar zoiets mannen!