gemaakt op : 17 maart 2018

WZC en Vevo blijven steken op 1-1

Ter nagedachtenis van het overlijden van Jan Liefers werd er een minuut stilte in acht genomen en trad WZC aan met rouwbanden. Het in memoriam staat elders op de website, ook vanaf hier de oprechte deelneming en sterkte gewenst de komende tijd.

Om 14.35 uur werd de wedstrijdbal, aangeboden door Jan Olthuis en Peter van Dijk, in beweging gebracht na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter G.H. Steen. De eerste kans was een volley van Robin de Gruyter maar al snel maakte Jeroen Bronsink op aangeven van Roald van Bessen de 0-1. Kris Nitrauw ging in de 10e minuut er niet vol in anders was het zomaar 1-1 geweest, wat een kans..
In de zeventiende minuut maakte Miike Burgmeijer gelijk terwijl scheidsrechter Steen het vlagsignaal van zijn assistent volkomen terecht negeerde. Dezelfde Mike verraste Reindert vd Vrugt in de 22e minuut bijna. Voor rust kwam Roald van Bessen nog een keer in kansrijke positie maar doelman Wolter Bos redde bekwaam. Het had zomaar 1-2 kunnen staan bij rust.

Na rust redde WZC-keeper Bos twee keer op inzetten van de Veessenaren en aan de andere kant tikte Reindert van de Vrugt (Vevo) een kopbal van Bernard Drost uit de kruising en greep een kopbal van Simon Hoekman. Het werd het er niet beter op en scheidsrechter Steen onderscheidde zich tot de beste man van het veld. In de laatste seconde van de wedstrijd nog even tumult om het zoveelste vlagsignaal. Het was echter meteen tijd dus bleef het bij een terechte 1-1. Wat dat betreft hadden we net zo goed na 17 minuten naar binnen kunnen gaan want het was erg koud langs de lijn. Jordy van Vilsteren maakte het na afloop in elk geval weer gezellig in het clubhuis en de voorsprong op Vevo blijft 4 punten. Eddy van B. nipte zijn glas leeg, het water in de IJssel kwam nog ter sprake en zo keerde de rust weder. Volgende week naar Elburger SC, de winnaar van de tweede periode.