gemaakt op : 13 april 2019

WZC – Elspeet 1-0

De wedstrijdbal aangeboden door Pannekoekhuis ’t Mussennest werd iets over half drie in beweging gebracht. De eerste helft kenmerkte zich door vele gemiste kansen waarbij WZC er de meeste creëerde.  In de beginfase was Mike Nijland dichtbij een aantal mogelijkheden. Daarna schoot Derk Jan Lantink op de voeten van de keeper en op de paal.

Aan de andere kant kreeg Ryan Schouten wat kansjes. Alleen voor de goed keepende Rob Veltkamp schoot hij hoog over en verdween de bal in ’t Kloosterbos. Daarna kopte hij net naast. Jan Peter Hulleman en Wouter ten Pas assisteerden nog een keer om een tegentreffer te voorkomen.

Het laatste kwartier voor rust was weer voor de thuisclub en Emir Balavac was dichtbij een treffer. Ondanks het feit dat er 0-0 op het Moza-scorebord stond bij het bereiken van de rust, was het voor het publiek toch een leuke spannende wedstrijd, onder af en toe winterse omstandigheden.

Na rust kleurde het witte veld langzaam groen. Binnen de vijf minuten vele inzetten of ballen voorlangs het Elspeter doel. Roskam teisterde de voeten van keeper Kroes (look-a-like Verhoeven – Volendam/Pizza) en Kisa schoot de bal in zijn buik/armen. Even daarvoor nog een eigen goal maar helaas ging er buitenspel aan vooraf. Bram Roskam leek de bal binnen te lopen maar het leer werd van zijn voeten gegleden. In de 58e minuut kon het thuispubliek eindelijk juichen: voorzet van Mike Nijland en de boven iedereen uittorende Bram Roskam knikte de bal in het netje! De wil om te winnen kwam boven drijven: 1-0.

Hierna kwam Elspeet iets meer opzetten, maar het leek er op dat ze de reserves willen bewaren voor de nacompetitie. De echte scherpte ontbrak bij de winnaar van de tweede periodetitel. En natuurlijk keepte Rob Veltkamp een goede pot voetbal. Hij had zelfs even een “Onana-tje” door een aanvaller te foppen met een schijntrap. WZC had de wedstrijd in het slot moeten gooien maar het bleef spannend tot de laatste minuut. Uiteindelijk floot de goed leidende scheidsrechter Holleboom na tien minuten blessuretijd voor het einde en kon de thuisclub juichend richting de Koningsdag.

Programma:

Donderdag 18 april een oefenwedstrijd in Eefde, deze begint om 20.15 uur tussen WZC 1 en Eefde 1. Donderdag 25 april een oefenwedstrijd WZC 1 – CSV ’28 1 op Sportpark Monnikenbos.

Daarna mag elke Wapenvelder genieten van de Koningsdag evenementen in of om de feesttent in het Stationspark samen met Oranjevereniging Maxima.