gemaakt op : 08 september 2020

WZC 5 geeft een half uur gas, en moet daarna een uur lang bijkomen

Op zaterdag 5 september stond voor ons de thuiswedstrijd tegen WVF14 op het programma. Beide teams hadden hun eerste bekerwedstrijd gewonnen, dus de winnaar van deze wedstrijd zou een grote stap zetten richting de volgende ronde.

Een blik op onze tegenstander tijdens de (lange) warming-up laat een stel gretige jongen honden zien die de bal redelijk netjes in de kruising knallen. We zijn dus benieuwd wat ons te wachten staat vanmiddag.

Zelf missen we een groot aantal spelers van onze eigen selectie. Opvallende afwezigen: Hendri D had eindelijk weer mogen spelen na zijn langdurige schorsing, maar blijkt toch een knieblessure te hebben. Gelukkig wil zijn zus Elsbeth vandaag onze tenues wel uitwassen. Een andere speler met oorsprong aan de Revelingseweg is ook geblesseerd. AJ Douma is geblesseerd geraakt tijdens de voorbereidingen op zijn bruiloft. Tijdens het oefenen met het over de drempel tillen van zijn geliefde is het hem in de rug geschoten.

Door de lange lijst met afwezigen moeten wij beroep doen op een aantal gastspelers. Werner, Julian, Rick, Jeroen Palm en Arjan Steenbergen helpen ons uit de brand. Dank hiervoor!

 

Het omkleden doen wij in verband met de corona maatregelen verspreid over twee kleedkamers, en de tactische bespreking volgt noodgedwongen op het veld. De volgende 11 spelers mogen van trainer en teammanager Robert in de basis beginnen:

 

Doel: Bert Mensink

Verdediging: Martijn Schuurman-Arjan Palm-Tom Regterschot-William van Ommen

Middenveld: Geert Jan Smit-Gerbrand van der Horst-Jeroen Steenge-Arjan Steenbergen

Aanval: Ronald Burgmeijer-Rick van der Worp

 

Wissels: Werner Vorderman- Julian Schuurman- Gerko Nitrauw-Jeroen Palm

 

Om onze jonge tegenstanders het idee te geven dat er weinig voor ze te halen valt in Wapenveld beginnen we meteen vol gas aan de wedstrijd. We spelen een (voor ons doen) hoog tempo, en zetten de tegenstanders meteen onder druk. In balbezig spelen we zuiver en geduldig. Na 10 minuten werpt dit zijn vruchten af. Na een goede onderschepping op het middenveld komt de bal bij Rick terecht. Zijn voorzet wordt door Jeroen S. goed breed gelegd op de opstomende Gerbrand. Gerbrand jaagt de bal vervolgens hoog tegen de touwen. 1-0. Hierna gaan we onverminderd door, en weten de nodige kansen te creëren. Na een afgeslagen aanval over links komt de bal op de rand van de 16-meter voor de voeten van Ronald. Met een bekeken schuiver in de linker onderhoek schiet Ronald de 2-0 op het scorebord. WVF lijkt er niet aan te pas te komen. Toch weet WVF de aansluitingstreffer te maken. Na een afgeslagen corner staan we niet goed opgesteld. Er ontstaat een 1-1 situatie bij ons achterin. De spits van WVF stoomt richting ons doel en schiet de 2-1 binnen in de verre hoek.  We pakken de draad weer op en proberen onze voorsprong weer uit te bouwen. Niet veel later ligt de bal alweer in het netje. Na goed positiespel komt de bal voor voeten van Arjan P. Hij ziet Ronald diep gaan, en legt de bal precies achter de verdediging van WVF. Ronald rond blijft koelbloedig en geeft de keeper geen enkele kans. 3-1, en er zijn nog geen 30 minuten gevoetbald. Binnen het half uur ligt ook nummer 4 in de touwen. Een lange bal van achteruit van Tom bereikt Rick aan de linkerflank. Zijn voorzet wordt door Jeroen S keihard binnen gekopt. Een ongekende luxe 4-1.

Hierna zakt ons spel wat terug. Onze conditie blijkt na een halfjaar zonder voetbal nog niet optimaal.   We worden slordiger en echte kansen creëren we daardoor niet meer voor rust. In de rust wisselt Robert 2 keer. (voor rust was Julian al ingevallen voor Arjan S.) Jeroen S. wordt bedankt voor bewezen diensten mag terug naar de pampers, flesjes en kruiken. Zijn plaats wordt ingenomen door Gerko. Rick wordt vervangen door Jeroen P.

Na rust komen we niet meer op gang. Het eerste half uur heeft toch te veel van onze krachten gevergd. We laten het balletje rond en delen af en toe wat speldenprikken uit, maar zonder overtuiging. Om nieuw elan in het elftal te brengen komt Werner er nog in voor William. Daarnaast proberen we het nog door Martijn te laten opstomen met een rush van 40 meter van achteruit, maar ook dit heeft geen effect. Net als we denken dat de wedstrijd als een nachtkaars uit gaat, gebeurt er toch nog het nodige in de laatste 10 minuten. De spits van WVF krijgt het op z’n heupen en passeert de een na de ander in onze verdediging. Vlak voor de 16-meter lijn besluit Arjan P. dat het te gek wordt, en haalt de spits professioneel onderuit. Wat volgt is een gele kaart plus 10 minuten tijdstraf (rondje volgt nog). De toegekende vrije trap gaat er gelukkig niet in, maar met een man minder en vermoeide benen zijn we toch even zoekende. Uit een corner weet WVF zelfs de 4-2 binnen te schieten. Complimenten hierbij voor het sportieve gedrag van onze grensrechter William van Ommen door aan te geven dat de bal de doellijn wel heeft gepasseerd. We zijn even benieuwd hoe we de laatste paar minuten door gaan komen, maar op ervaring spelen we de wedstrijd gecontroleerd uit. Het slotakkoord is zelfs voor ons. Gerbrand heeft op het laatst nog conditie over (waarschijnlijk komt dit door het vele loopwerk dat hij heeft moeten verrichten tijdens het squashen in de zomerstop). Op de achterlijn van WVF onderschept hij de bal en legt de bal terug op William die de bal netjes binnen schiet, 5-2. Hierna fluit de goed leidende scheidsrechter H. Rorije af. We kunnen concluderen dat er genoeg voetbal in het team zit, maar dat we de komende weken nog moeten werken aan onze conditie. Hier kunnen we komende zaterdag mee beginnen in de thuiswedstrijd tegen Zalk 3. Een goede ploeg die we nog kennen van vorig seizoen. Beide ploegen kunnen de volgende rond van de beker nog halen, dus we zullen er vol tegen aan moeten. Het verslag van deze wedstrijd zal worden geschreven door de senior van ons team: Henri Doornink.