gemaakt op : 12 mei 2018

WZC 3 - SVI 4 0-3

 

Zoals de laatste weken gebruikelijk voetbalt het 3e team van wzc niet meer op de zaterdag, maar op de dinsdag. Na achtereenvolgens wedstrijden tegen Owiosijvv en whc kwam vanavond svi uit Zwolle op bezoek. En ook deze week is het gras op veld 3 zo hoog, dat je je afvraagt of het wel om een voetbalveld gaat. De opmerkingen van de tegenstander vlogen ons om de oren. Helaas is het trainingsveld van nog slechtere kwaliteit, en trainde het 2e elftal op het hoofdveld vanwege een belangrijke wedstrijd aanstaande zaterdag. 

 

In aanloop naar deze avond is er druk overleg geweest binnen de leiding van het 3e elftal. Vanwege de geboorte van een kleine spruit is onze vaste laatste man Arjan vanavond afwezig. Dit zorgde voor de nodige hoofdpijn bij onze hoofdtrainer. Diverse namen die de plek van laatste man moesten innemen passeerden de revue, maar geen enkele optie bleek de doorslag te geven. Totdat de leiding een telefoontje kreeg vanuit de vaste supporterskring van het eerste. Het vlaggenschip van wzc staat op dit moment op een plek die recht geeft op nacompetitie, het is zaak om nog 1 plekje te stijgen op de ranglijst om direct veilig te zijn. De eerst stap daarvoor moet zaterdag gezet worden, uit tegen Oene. Met weemoed wordt teruggedacht naar vroegere tijden, toen ene Rein Rorije de winnende goal binnenschoot op bezoek bij, jawel, Oene. De vraag vanuit de supporters was om Rein dinsdag een helft mee te laten spelen bij het 3e, om wedstrijdritme op te doen voor zaterdag. Robert was gelijk om en benaderde Rein. Ook deze had er wel oren na en zo begonnen we deze prachtige dinsdagavond met Rein als laatste man.

 

Om 19:30 werd er afgetrapt op veld 3, onder de bezielende leiding van Henri, en met maar liefst 20 supporters langs de kant, ook dit is een unicum voor het 3e. De opstelling was als volgt:

 

Rob

Chris – Rein – Lars – Erwin

GJ – Kippie – Mole – Harry

     Enrique – Jeroen

 

Op de bank hadden wij de nodige versterkingen zitten: Arjan Mensink, Gerjan, Julian Schuurman, Job Palm. Deze wedstrijd nam Douma de taak van vlagger weer op zich op, waarvoor hulde AJ!

 

Onder een prachtig zonnetje werd er afgetrapt om 19:30. Aftasten van beide kanten leverde nog niet echt gevaar op. Svibouwde keurig op via de backs, die de spitsen van wzc druk lieten zetten, via de keeper en voorstopper kwam svi er dan vaak wel uit. Echt gevaarlijk werden ze echter niet, tot aan de 23e minuut, een mooie steekbal sneed de verdediging van wzcuiteen en de linksvoor omspeelde Rob, om vervolgens vanuit een moeilijke hoek de 0-1 binnen te schieten. Gelijk hierna floot de scheids voor de drinkpauze vanwege het warme weer. Even de koppies bij elkaar en afspraken maken over het vervolg. Wij mochten aftrappen en zochten direct de aanval. Harrold was een aantal keer heel dreigend vanaf links en ook Enrique mocht een paar keer aanhalen vanaf zo’n 20 meter. Helaas misten deze schoten kracht en snelheid om het de keeper moeilijk te maken. Een goede voorzet van Harroldwerd helaas naast gekopt. Ook uit een corner was wzc erg gevaarlijk maar de bal rolde langs de verkeerde kant van de paal. Zo’n 8 minuten voor rust kwam svi met 10 man te staan nadat een middenvelder de gele prent kreeg. Tot aan de rust vol aandringen was het devies maar helaas wilde de bal er niet in. 

 

In de rust werden Rein en Erwin bedankt voor hun diensten en maakte Arjan zijn opwachting als laatste man, en ging Gerjan back spelen. Voor Rein voelde het heel vertrouwd en vol goede moed richting Oene. Dit moet goed komen met het eerste! In de tweede helft krijgen wij nog een aantal heel goede kansen. Helaas voor alles wat wzc lief heeft wil de bal er vandaag niet in, en wat het allemaal nog erger maakt is dat de bal er voor svi nog wel 2 x ingaat. Dit betekend aan het eind van de wedstrijd een 0-3 eindstand. Door de mannen van het 3e is wel alles gegeven in deze wedstrijd, dus daar mogen we trots op zijn. De volgende wedstrijd zal zoals het nu lijkt wel op zaterdag zijn, namelijk komende zaterdag uit naar de Noord Veluwse Boys 2. Het is zaak om er dan weer te staan en alles te geven voor deze mooie club.

Degene die dan het verslag zal schrijven: Rob