gemaakt op : 05 november 2018

WZC 3 - Olympia 4 0-3

Foto WZC3 (verslag).jpgDeze middag speelt het derde onder leiding van trainer Robert op het, met zon overgoten, hoofdveld van het Monnikenbos. Het is een prachtige dag om de eerste thuiszege van het seizoen te boeken. Vorige week wist het team de eerste 3 punter binnen te slepen, uit tegen Dronten. De tegenstander vandaag is OLYMPIA '28 5 uit Hasselt die goed meedoen in het linkerrijtje. Het is zaak dat men de concurrentie niet verder uit laat lopen en de 3 punten in eigenhuis houd.
 
Ondanks dat Robert over een grote selectie beschikt, zijn er toch een heel aantal vandaag niet aanwezig. Naast spelers met pijntjes zijn er ook die dit weekend andere prioriteiten stellen. Il Capitano Van der Horst, Der Metzger Van Guilik, Gijs de Onuitputtelijke en Geert the Menace zijn deze in geen velden of wegen te bekennen. Het enige waar deze heren zich mee bezig houden is de koelkast aanvullen met groene knuppels en kijken of er nog genoeg salaris op de bankrekening staat. Terwijl zij hun roes liggen uit te slapen en bijkomen van wilde nacht, stuurt Robert de volgende 11 de wei in.

                      Rob

Chris – Arjan – Arne Joost – Erwin

    Julian – Lars – Henri – Harold

               Rick – William

 

Bank: Gerjan, Enrique, Henry en Tom
 

Het is half 3 en het fluitsignaal van arbiter Rorije laat de bal aan het rollen brengen. Eenmaal begonnen aan de wedstrijd klinkt al heel snel het tweede fluitsignaal. Het is Rick die na een tik op de enkel verkeerd op zijn potjes terecht komt. Kermend van de pijn blijft hij op het veld liggen, wat voor hem einde wedstrijd betekend. Ondersteund door zijn ploeggenoten verlaat hij even later met een groot ei op zijn enkel het sportpark. Waar hij zich eerst nog zo verheugde op het schrijven van het wedstrijdverslag, krijgt deze middag voor hem een hele andere wending. Voordat hij de auto instapt voor een bezoekje aan de spoed eisende hulp, weet hij nog net de pen door te geven..

Ondertussen is de wedstrijd hervat en is aan WZC zijde de Mexicaanse dribbelkoning ingevallen. Het spel van beide ploegen doet tot de 20e minuut niet veel van elkaar onder. Na een gelijkwaardig begin van de wedstrijd, begint het derde steeds onrustiger te voetballen. Foute passes en verkeerde coaching leidt een aanvalsoffensief van Olympia in. In eerste instantie biedt Rob met katachtige sprongen en fenomenale reflexen redding voor WZC, maar in de 37e minuut weet Olympia toch het net te vinden. In de minuten die hierop volgen weet het elftal zich niet te herpakken. Waar WZC maar weinig kansen weet te creëren, is het in de 43e minuut weer de tegenstander die toeslaat. Na een wat knullige fout in de opbouw is het de spits van Olympia die de 0-2 binnen schuift. Het derde is toe aan de rust en deze volgt dan al snel.

In de rust genieten beiden ploegen van een heerlijk bekertje thee met voor de liefhebber een klontje suiker erin. Hopelijk geeft dit en de peptalk van de Robert, het derde een boost voor de tweede helft. Met het wisselen van Chris voor Gerjan en Harold voor Blom hopen we op een ommekeer van de wedstrijd.

Met frisse moed trapt WZC af voor de tweede helft. Net als in het begin van de eerste helft is de wedstrijd, niet kijkend naar de stand, geheel in evenwicht. Beide ploegen hebben hier en daar een kans om het net te vinden. Toch is het in de 62e minuut weer Olympia die de bal tussen de palen weet te prikken. Opgestoken handjes van de verdedigers van het derde, weten het 3e doelpunt van Olympia niet te voorkomen. Het verdere verloop van de wedstrijd is niet noemenswaardig. Dit seizoen weet het derde nog maar weinig het net te vinden, wat ervoor zorgt dat we na 5 wedstrijden op 4 punten blijven steken.

Na de wedstrijd is het tijd om een warme douche te nemen en gezellig plekje in de kantine op te zoeken. Eenmaal de kannetjes bier op tafel, slaan de ontevreden koppies om in die van glunderde pretbekkies. En met de 90s party die avond in het vooruitzicht, is de verloren wedstrijd al snel vergeten.

Volgende week staat er geen wedstrijd op het programma. Op 17 november staat er een lastige wedstrijd tegen koploper KHC op de planning. Het wedstrijdverslag zal dan verzorgd worden door de winnaar van de ´Gouden Pen´ van vorig seizoen: Harold van der Beek!

Wedstrijdverloop:

37e minuut - Doelpunt Olympia (0-1)

42e minuut - Doelpunt Olympia (0-2)

62e minuut - Doelpunt Olympia (0-3)

 

Scheidsrechter: Rorije, H.
Toeschouwers: 12

Bijzonderheden: Iedereen komt topfit aan op het sportpark, in tegenstelling tot vorige week. (Blijkbaar werd er toen op vrijdagavond tot in de late uurtjes nog gefeest)

Verscheidene spelers kiezen een weekendje weg naar Amsterdam, boven een middagje achter de bal aan sjouwen.

3e minuut - Enrique komt erin voor de geblesseerd geraakte Rick

46e minuut - Gerjan komt voor Chris en Henry voor Harold

55e minuut - Doormiddel van een zeer merkwaardige warming-up, maken Harold en Tom zich op een invalbeurt

67e minuut - Harold komt voor de moegestreden William

De conclusie van William: Als je niet scoort, zul je nooit winnen.

78e minuut - Tom kan niet langer tijdrekken bij Robert en vervangt Pallum

90e minuut - Einde wedstrijd

390e minuut – Iedereen is de wedstrijd allang weer vergeten en meld zich in de tent om ´Back in the 90s´ te gaan.