gemaakt op : 08 oktober 2017

WZC 3 behaalt zwaarbevochten overwinning op Zwolsche Boys 6

WZC 3 ging vanmiddag op bezoek bij de Zwolsche Boys om tegen hun 6e elftal te spelen. Om 13.25u vertrokken we richting Zwolle. Allereerst was er nog wel even een dubbelcheck of Kippie wel aanwezig was. Die waren we namelijk de vorig uitwedstrijd vergeten mee te nemen uit Wapenveld. Na de warming-up te hebben gedaan op een groenstrook tussen de velden, mochten wij om 14.29u het kunstgrasveld betreden. Om iets over half 3 werd het balletje aan het rollen gebracht.
Robert had hiervoor de volgende 11 spelers de kunstwei ingestuurd:

Roy
Chris-Arjan-Hendry-Erwin
Rick-de Mole-Kippie-Diederik
Jeroen-Geert
Wissels: William-Gerjan-Enrique-(Pascal)

Vanaf de eerste minuut zitten wij goed in de wedstrijd. Onze voorwaartsen Jeroen en Geert-Jan zetten meteen al druk op de verdedigers van de Boys. De verdedigers hebben hier duidelijk moeite mee. Ook in balbezit spelen wij goed en zorgvuldig. Dit gesteund door de wind die wij in de rug hebben.
Na 15 minuten spelen levert het goede druk zetten ons het eerste doelpunt op. Na een goede onderschepping wordt Geert-Jan op de rand van de zestien aangespeeld. Hij neemt de bal goed aan, draait weg bij z’n tegenstander en schiet de bal mooi in de verre hoek. 0-1, terechte voorsprong. Wij blijven de druk er op houden. 5 minuten later ligt de tweede ook in de touwen. William (voor 3 minuten van de bank gekomen omdat Geert-Jan zijn lens aan het zoeken was) wordt de diepte in gestuurd, geeft de bal goed voor, en Arnoud de Mole werkt de bal netjes tegen de touwen. We zitten op rozen. De Boys uit Zwolle weten duidelijk niet wat ze met onze speelstijl aan moeten. 10 minuten voor rust weten wij onze voorsprong nog verder uit te bouwen. Ons kanon Rick mag vanaf 25 meter een vrije trap nemen. Via de keeper en de paal komt de bal voor de voeten van de attente Jeroen. Afronden is voor hem een koud kunstje. 0-3.
Hierna wordt het wat rommeliger. Wat kunnen de druk er niet meer continu op houden. De Boys zijn daardoor wat vaker te vinden op onze helft. Zonder te weten wat ze daar moeten doen overigens. Helaas raakt wel onze keeper Roy geblesseerd. Bij het wegschieten van de bal verdraaid hij zijn knie. Gelukkig hebben wij voor dit soort momenten onze trainer. Robert overdenkt even rustig een paar opties en komt dan met de volgende vondst; Rick gaat keepen, en William mag weer van de bank af komen. Met deze formatie redden wij het tot de rust. In de rust geven wij aan dat we lekker bezig zijn, maar wel geconcentreerd aan de 2e helft moeten beginnen.
De 2e helft geeft echter een totaal ander spelbeeld. We spelen nu wat meer tegen de wind in, kunnen geen druk meer zetten op de verdediging van de Zwolsche Boys, en krijgen meer moeite met hun voorwaartsen. Toch geven wij weinig kansen weg, en proberen de wedstrijd rustig uit te spelen. Nu 65 minuten voetballen is het toch plotseling 1-3. Een kleine onoplettendheid achterin, de spits van de Boys duikt alleen voor Rick op, en het net bolt. We raken hierdoor echter niet van slag. Inmiddels is Pascal vanuit Wapenveld vliegensvlug naar het sportpark van de Boys gereden (Robert betaalt de bekeuringen), en wordt binnen de lijnen gebracht. Onze derde keeper van vanmiddag. Bij zijn eerste bal heeft Pascal pech. De bal glibbert en stuitert en opeens kunnen de Boys de bal in het lege doel schuiven 2-3.
Nog ruim 20 minuten te gaan. De spanning neemt toe. En er ontvouwt zich een niet te missen (Douma) kraker op deze herfstachtige zaterdagmiddag. De Boys gaan er vol tegen aan, en weten ons behoorlijk onder druk te zetten. Wij beseffen echter dat de mouwen opgestroopt moeten worden. En dat is Wapenvelders wel toevertrouwd. Het hele elftal knok voor elke meter, en loopt zich de longen uit het lijf. Alle trucs worden uit de kast gehaald. Echte kansen krijgen de Boys daardoor niet meer. En is altijd wel iemand die zich voor de bal werpt om een schot te blokken, of met een sliding een kans weet te voorkomen. Na 97 minuten fluit de ervaren scheidsrechter Land af, en kunnen wij 3 punten beschrijven. Moe maar voldaan strompelen wij terug naar de kleedkamer.

Kronieken van de wedstrijd (goed voorbeeld van Cor R doet volgen)

0e minuut: grensrechter Enrique is op zoek naar de juiste zijlijn.
20e minuut: Geert-Jan kruipt over de grond op zoek naar zijn lens.
21e minuut: William komt koud van de bank in het veld ter vervanging van Geert-Jan
24e minuut: William mag moegestreden weer op de bank gaan zitten. Hij kan wel een assits bijschrijven op z’n palmares.
39e minuut: Roy raakt geblesseerd. (ook geen 35 meer)
40e minuut. Rick trekt de handschoenen van Roy aan. William mag het veld weer in om deze keer de plek van Rick over te nemen.
45e minuut: Rust
Rust: wij wagen ons aan de Zwolse thee. Stuk beter te drinken tegenwoordig.
46e minuut: de Mole probeert de aftrap te jatten van de Boys.
65e minuut: Enrique geeft de vlaggenstok over aan Diederik. Diederik gaat met zijn ervaring als umpire voor het eerst de rol van grensrechter invullen.
73e minuut: Diederik begint driftig te vlaggen. Iedereen kijkt verbaasd om zich heen. Later werd duidelijk dat Diederik de spelregels wil veranderen; bij een ingooi kun je wel buitenspel staan.
75e minuut: na enkele tactische omzettingen neemt William zijn vijfde positie van de middag in; na bankzitter, spits, linkshalf en rechtshalf mag hij het nu als voorstopper proberen. De trainer is duidelijk zoekende naar de juiste positie voor William.
82e minuut: de Mole loopt tegen kramp aan. Helaas kan hij niet meer gewisseld worden.
84e minuut: Supporter Betty geeft Robert tactische tips in de dug-out.
105e minuut: Onze overwinning staat op voetbal.nl. Robert kijkt er vol trots naar.
106e minuut: Ons bereikt het bericht dat Harold de eretreffer bij het 2e heeft gemaakt. We zijn erg trots op de youngster van ons elftal.

Het volgende verslag zal geschreven worden door een keeper die vanmiddag nog niet benoemd is: Rob Veltkamp.