gemaakt op : 29 september 2019

W.Z,C. 2 - Zwolsche Boys 3 4 – 2

Ut tweeduh ziet deze middag een tweede zwaluw vliegen na de overwinning op het derde team van Zwolsche Boys.

Vorige week een krappe bank (1.20 meter) bij VIOS, deze week een ruime bank (2,00 meter). Coach Erik heeft een ruime keus uit spelers en zijn hersens hebben de afgelopen week weer onder hoogspanning moeten werken om tot een opstelling te komen.

De opstelling wordt ondersteund met een oude tegeltjeswijsheid over zwaluwen.

Vanaf de aftrap jagen wij op de Boys en deze worden onder druk gezet. In het hart van de defensie hebben wij de van de eerste huwelijksnachten teruggekeerde Bernhard opgesteld, vergezeld van zijn cipier Bernie. Deze Bernie zal deze middag een hoofdrol opeisen.

Na 8 minuten bezwijkt de zwolsche defensie. De bal kan niet worden weggewerkt en de niets ontziende Bernie ramt de bal tegen de touwen, 1-0.

Zwolsche Boys probeert te voetballen en op te bouwen, dat is te prijzen in het team. Echt gevaarlijk worden ze niet. Ut tweeduh jaagt op de tweede treffer. Na ruim 20 minuten spelen mag Everhard een vrije trap nemen. De bal vertrekt vanaf het gouden linkerbeen en met een prachtige curve wordt de kruin van de hoogop verende Bernie bereikt. Bernie schudt een keer met zijn voorhoofd en de bal ligt in het netje, 2-0.

Hierna de enige kans voor de pauze voor de Boys. Doelman Rob laat echter al zijn kwaliteiten zien door met een soort van fallrücksehr de bal met zijn linkervingertop uit het doel te tikken. Knap staaltje van lenigheid.

Ut tweeduh dendert echter door en na een half uur is het opnieuw raak. Een combinatie tussen Kris, Tycho en Tomas. Tomas bereikt het fenomeen Robin. Voor El Fenomeno is het een koud kunstje om te scoren, 3-0.

Na de pauze kakken wij even in en een moment van onachtzaamheid  leidt tot een doelpunt van de boys, 3-1.

Vijf minuten later is het Bernie die opnieuw met zijn hoofd boven alles en iedereen uittorent en binnen knikt. Prachtig doelpunt, echter de vierde man ziet het anders en Bernie wordt een hattrick onthouden.

Het vierde doelpunt komt er toch. Een nolook-passje van Tycho op Robin. Robin gooit de turbo erop en stoomt op het doel af, afgeven op Everhard en de knikker tegen de touwen, 4-1.

Het slotaccoord is voor Zwolsche Boys na een moment van slapte en concentratieverlies, 4-2.

Als de scheids even later voor het einde fluit, gaan de drie punten in de tasse.         

Thuis gekomen laat ik het boekje over 500 thaise gerechten maar in de kast staan. Gewoon weer ouderwets aan een bordje nasi. Satéstokjes erbij en een beetje sambal om scherp te blijven.

 

Statistieken:

 8e min.           1 – 0    Bernie Hulleman

22e min.          2 – 0    Bernie Hulleman

32e min.          3 – 0    Robin de Gruijter
48e min.          3 – 1    Jacob de Groot

65e min.          4 – 1    Everhard Stoffer
78e min.          4 – 2    Joost de Kleine

 

Scheidsrechter:  A. Eilander (ik fluit laat, ik hou van voordeel, laten we daarom maar om 2 minuten voor twaalf op het veld staan, dan fluit ik om twaalf uur voor de aftrap)

Toeschouwers:  42 (waaronder verscheidene mammies en pappies om hun zoonlief aan te moedigen)

VAR moment:    de kopbal van Bernie en het afgekeurde doelpunt. Maakt Bernie een beweging vanuit buitenspelpositie om daarna de bal binnen te knikken, of knikt Bernie de bal binnen om daarna een juichende beweging te maken?

Bijzonderheden: 0e minuut: wij winnen de toss, maar mogen toch niet aftrappen.

25e minuut: Bernie haalt een technisch kunststukje uit met de bal, maar weet zichzelf in het gezicht te raken en dreigt groggy naar de grond te gaan. IJzeren Bernie vermant zich echter en blijft staan.

55e minuut: Reinier komt de grasmat verkennen en gooit er gelijk maar een dubbele Rittberger uit.

78e minuut: Martijn komt binnen de lijnen en zwaait naar zijn zusje als welkomstgroet.

80e minuut: vrije trap van Tycho spat uiteen op de paal.

80e minuut: de rentree van torphantom Ronald na een periode van sukkelen en revalideren.

300e minuut: Jenneke heeft de sokken weer aan de waslijn hangen om te drogen. Informatie over krange sokken ontbreekt op het moment van schrijven.