gemaakt op : 08 juni 2019

W.Z.C. 2 - A.Z.S.V. 5 1 - 2

Opnieuw spat een droom van ut tweeduh uiteen. Deze middag worden wij hardhandig door AZSV uit de nacompetitie geknikkerd. In de tweede ronde, halve finale, gaat het mis.

De temparatuur is goed voor een potje voetbal, alleen een straf windje over het veld. In het eerste bedrijf is ut tweeduh geen schim van het team dat in de competitie furore maakte.

Zijn het de zenuwen, de spanning, pap in de benen, kronkels tussen de oren of wat dan ook, zeg het maar. Het feit ligt er dat ut tweeduh als zich als een aangeslagen boxer over het veld beweegt. Niets lukt en de meest simpele dingen gaan verkeerd.

Na een kwartier komen de gasten uit Aalten op voorsprong als de linksbuiten de bal knap over Bert in het doel deponeert, 0-1.

Nauwelijks bekomen van de schrik is het een achttal minuten later opnieuw raak via een strafschop. Doelman Bert weet de bal nog aan te raken, maar dit is onvoldoende, 0-2.

Zelf weten wij nauwelijks kansen te creeren voor de pauze.

Na de pauze een ander tweeduh binnen de lijnen.

Op basis van inzet en strijd wordt AZSV vanaf de aftrap met de rug tegen de muur gezet. Na 3 minuten mogen we een vrije trap nemen vanaf een metertje of 20. Tycho ontfermt zich over de bal en via een woud van benen verdwijnt de bal achter de verbouwereerde doelman in het doel, 1-2.

Opeens leeft de wedstrijd weer en ut tweeduh gaat verwoed op jacht naar de gelijkmaker. De echte finesse ontbreekt echter, maar de strijd is weer terug. Met kunst en vliegwerk houdt AZSV het doel verder schoon en ut tweeduh voert een strijd tegen de tijd.

Deze tikt langzaam weg in het nadeel van ut tweeduh. Een balletje van Tycho wordt van de lijn getrapt en een minuut voor tijd verdwijnt een leep balletje van Ronald over de doelman en over de lat.

Als de scheids voor het einde fluit is de droom voorbij en zal ut tweeduh vooral bij zichzelf te rade moeten gaan. Stilte in de kleedkamer, niet voor de storm.  

Wij feliciteren AZSV en wensen ze veel succes in de finale tegen Nieuwleusen 2.

Thuis gekomen staat er weer een bordje nasi klaar met satéstokjes.  Niet te lang blijven hangen in deze nachtmerrie, maar hoe doe je dat?   

 

Statistieken:

15e min.          0 – 1    Jan Willem van de Berg

23e min.  0 – 2 Robert van Buren

48e min.  1 – 2 Tycho Muller

 

Scheidsrechter:  G.J. ter Hoek (ik kom uut Almelo en das een ende weg, er is een tijd geweest dat ik de marathonman werd genoemd)

Toeschouwers:  67 (velen in windjack en regenpak)

VAR moment:    is de scheids buiten de middencirkel geweest?.