gemaakt op : 12 september 2020

W.Z.C. 2 - V.S.C.O. 3 2 – 0 (beker)

Ut tweeduh speelt deze middag de laatste poulewedstrijd voor de beker tegen VSCO 3 uit Oosterwolde. Voor de dierenliefhebbers, de padden tegen de kanaries.

Coach Ruben heeft de afgelopen week flink zitten zweten voor een juiste opstelling en tovert een taktische variant uit de hoge hoed om de kanaries te verslaan. De konijnen blijven deze week in hun hok en verdwijnen niet in de hoed.

Vanaf de aftrap maken wij duidelijk aan VSCO dat er deze middag geen kadootjes worden uitgedeeld. Onze defensie staat deze middag dan ook weer fier overeind. Op de vleugels staan Willam en Jesse geposteerd. Als je op de vleugel kunt spelen, dan zit er muziek in. William met zijn drang naar voren te stormen, om vervolgens als een hazewind achter zijn tegenstander aan te rennen. Voor Jesse min of meer hetzelfde, alleen de snelheid is ietwat lager, maar dat is de leeftijd.

Als voorstopper opnieuw Bernie, die deze middag wederom de slopershamer heeft meegenomen. Als slot op de deur en regisseur onze Daan. Doelman Rob heeft een rustige middag en kan een clean sheet bijschrijven op zijn staatje met hoogtepunten.

Wij proberen VSCO met gevarieerd en snel aanvalsspel te overrompelen. De doelman is echter een sta-in-de-weg en schoten van Kris, Tycho en Dennis missen de juiste precisie.

Als ook Henk de bal overtuigend over de ballenvanger ramt, ga je je afvragen wie het dan wel gaat doen, scoren.

Als een ieder aan de thee denkt, krijgen wij de zoveelste hoekschop te nemen. Tycho slingert de bal voor het doel en als een duveltje uit een doosje is daar Hermen, of liever gezegd de weelderige haardos van Hermen, die de bal schampt en deze vliegt pardoes tegen de touwen, 1-0.

Na de pauze spelen wij richting Kloosterbos en VSCO komt nog sporadisch uit de verdedigende stellingen. David is weer de man met de ijzeren longen en zijn enorme laufpensung. Invaller Jelmer ziet zijn acties regelmatig smoren in de vlag van de grensrechter.

De doelpunten blijven uit en ook het inbrengen van Sander Nikkel de Bikkel kan het tij niet keren.

Een drietal minuten voor afloop is het dan toch raak en hoe. Kris mag een hoekschop nemen en gooit de bal hoog voor het doel. Als uit het niets zweeft als een arend, wachtend op zijn prooi de muis, Daan in het luchtledige.

Als Daan hoog in de lucht zweeft ziet hij de bal als prooi naderen en dan laat Daan zijn voorhoofd met een doffe klap tegen de bal ploffen. Als een granaat slaat de bal tegen de touwen, 2-0.

Even later fluit de scheids voor het einde en stoppen wij de drie punten in de tasse. Dit is echter niet voldoende om de volgende ronde te halen.

Toch is dit een opsteker voor tussen de oren en voor de competitie.

De tasse met dirty shirts gaan naar Geufie voor een opknapbeurt.  Thuis gekomen een lekker bordje nasi en ik breek maar weer eens een zak kroepoek aan.

 

Statistieken:

45e min.          1 – 0    Hermen Rorije

87e min.          2 – 0    Daan v.d. Beld

 

Scheidsrechter:  A. Topfer (vlaggen mag, maar liever op Koningsdag)

Toeschouwers:  41 (waaronder kwakende padden en zingende kanaries)

VAR moment:    springt Daan werkelijk zo hoog als hij scoort of heeft hij veren onder de schoenen?

 
What do you want to do ?
New mail
 

 

 
What do you want to do ?
New mail