gemaakt op : 10 oktober 2021

W.Z.C. 2 - Unicum 2 2 - 2

Ut tweeduh speelt deze middag op Monnikenbos tegen het tweede van Unicum uit Lelystad.

Een lekker zonnetje en veel toeschouwers zijn het decor voor een heerlijk voetbalmiddagje.

Ut tweeduh begint goed aan de wedstrijd en het strijdplan van coach Ruben werpt zijn vruchten af. Unicum heeft het er moeilijk mee en onze verdediging weet van geen wijken. In het centrum zijn vandaag opgesteld captain Lars en puinruimer Doppie, Op de flanken de ijzervreters Jesse en Yanick. In het doel staat doelman Rob weer ouderwets als een vuurtoren op een eiland.

Nadat beide teams kleine kansjes hebben laten liggen, is het na een half uur toch raak. Een moment van onachtzaamheid en een Unicummer weet dit uit te buiten, 0-1.

Wij rapen het boeltje bij elkaar en beginnen de jacht op de gelijkmaker. In de voorste lijn sleuren Dennis en Jelmer en daarachter duikt de kleine Mike B. regelmatig op.

In de 38e minuut slalomt en dartelt Mike B. door de Unicummer defensie op de achterlijn. Zijn voorzet bereikt Jelmer. Het torinstinct van Jelmer staat deze middag op scherp en met een harde schuiver laat Jelmer het net bollen, 1-1.

Na de pauze wordt de moegestreden Doppie vervangen door onze bulldozer Thorsten. Mike B. kan zijn vermoeide benen enige rust gunnen en wordt vervangen door Rick.

Rick speelt een sterke wedstrijd en weet met enkele akties de verdediging van Unicum te ontrafelen. Helaas levert dit geen goals op. Unicum leeft in de veronderstelling het wapenvelds varkentje wel even te gaan wassen in de tweede helft. Echter de irritaties in het veld nemen toe en dit doet het Unicummer spel geen goed.

Toch moet doelman Rob in de 65e minuut opnieuw vissen na een schuiver, 1-2.

Met hernieuwde energie gaan wij op jacht naar de gelijkmaker. Ondanks dat de kerstdagen nog ver weg zijn wordt joker Rudolf het Rendier ingebracht door coach Ruben.

De beloning voor het zwoegen en harde werken van ut tweeduh komt een achttal minuten voor het einde.

Een slalom van Tycho lijkt in schoonheid te sterven, maar de bal valt alsnog voor de voeten van ons torphantom Jelmer. Jelmer laat zich dit buitenkansje niet ontnemen en rost de bal tegen de touwen, 2-2.

Monnikenbos ontploft. In de slotfase is het alle hens aan denk, maar wij slepen het puntje uit het vuur.

Al met al een verdiend puntje als beloning voor de tomeloze inzet van ut tweeduh.

Dan nog even het eerste team van SEH zien winnen en de avond kan niet meer kapot.

Snel naar de supermarkt voor de inkopen en een poosje later staat er weer een dampend bordje met nasi op de tafel. Lekkere kroepoek erbij en daarna een toetje. Vervolgens lekker luieren in de luie stoel.

 

Statistieken:

30e min. 0 – 1 Sjaak Deelder

38e min. 1 – 1 Jelmer Riphagen

65e min. 1 – 2 Jacob de Goede

83e min. 2 – 2 Jelmer Riphagen

 

Scheidsrechter: E. Eikelboom (de kaarten zijn geschud)

Toeschouwers: 52 (waaronder 3 te vroege SEH supporters en een vrouw met kinderwagen)

VAR moment: is de zweefduik van doelman Rob echt nodig om de bal uit het doel te ranselen of is hier sprake van een showelement?