gemaakt op : 13 april 2019

W.Z.C. 2 - D.S.V.’61 3 1 - 0

Ut tweeduh speelt deze middag tegen de oranjehemden van DSV’61 en heeft nog iets recht te zetten. In Doornspijk werden wij destijds in no-time geveld door kwelgeest van Zeeburg.

Coach Erik heeft weer een plan aan zijn brein doen ontspruiten (na het spelen van een spelletje Stratego) en ut tweeduh volvoert dit strategische plan met verve.

Kwelgeest van Zeeburg wordt aan banden gelegd door waakhond en cipier Sander. Op het middenveld hebben wij de buffelaars, de broers Wilmer en Hermen, opgesteld en deze worden ondersteund door de kleine technicus en dreh und angelpunkt Tycho. 

In de voorste lijn dartelen Kris en Mark op de vleugels en Doppie de allrounder speelt als een valse spits. Dit laatste doordat de zon onbreekt, zodat een rol als schaduwspits deze middag moeilijk is uit te voeren.

Na enkele schermutselingen in de openingsfase is het rond het kwartier raak. Jesse verovert de bal en speelt de bal in de diepte op de sprintende Hermen. Het gouden linkervoetje laat een perfekte voorzet los en Kris kopt de bal tegen de touwen, 1-0.

DSV stroopt de mouwen op en het bekende bikkelen en schoffelen neemt een aanvang. Voor de pauze zijn er nauwelijks nog kansen te noteren, zodat ut tweeduh met een 1-0 voorsprong gaat rusten.

Na de pauze gaan wij op jacht naar de tweede bevrijdende treffer. Deze blijft uit en dat houdt de moed bij DSV levend dat er wellicht nog iets te halen is.

Onze achterhoede staat echter als een brok graniet en geeft niets weg. Captain Appie staat weer aan het hoofd van de defensie en met zijn subtiele sleepbeweging laat hij nog menigmaal zien hoe het balletje gespeeld moet worden. Waakhond Sander speelt de wedstrijd als een ware kuitenbijter en haalt de angel uit het aanvalsspel van de oranjehemden. Voorstopper Martijn sloopt de spits en Jesse vraagt zich verbaasd af waarom zijn tegenstander elke keer van kant wisselt.

Als slot op de deur hebben wij natuurlijk de kolos van Monnikenbos, doelman Bert. Als wij de kansen niet benutten en de tijd naar het einde kruipt komen er nog verse krachten binnen de lijnen in de persoon van Bernie, Dennis en Jeroen.

Als de scheids voor het einde fluit, gaan de drie punten in de tasse. Doelman Bert kan weer een clean sheet bijschrijven op zijn lange staat van dienst en dat deze keer met een clean shirt. In de kleedkamer is het weer tijd voor een FA-moment dat mag worden ingeluid door speler van de dag, waakhond Sander.  Thuis gekomen ga ik met plezier aan de slag met de voorbereidingen voor een lekker bordje nasi. Vanavond mogen de satéstokjes niet ontbreken en het geheel smaakt weer uitstekend. Daarna lekker in de luie stoel en nog even nagenietend van een sterk taktisch plan dat drie punten in de tasse heeft gebracht.

 

Statistieken:

13e min.          1 – 0    Kris Nitrauw

 

Scheidsrechter:  G. van Renselaar (ik speel vandaag in het groen in verband met het klimaatbeleid)

Toeschouwers:  48 (waaronder sommigen met paraplu en regenkapje voor de hagelbuien)

VAR-moment  : probeert de tegenstander van Kris de oorlel van Kris af te draaien of is Kris een goed toneelspeler?