gemaakt op : 09 maart 2019

WZC 2 - Dosk 3 3-1

Ut tweeduh speelt deze winderige (code geel) middag een wedstrijd tegen DOS Kampen 3. Een gevaarlijke tegenstander, een jong en  technisch vaardig team. In Kampen destijds een 2-2 gelijkspel.

Trainer-coach Erik heeft zijn huiswerk weer gedaan en zijn hersens weer eens laten kraken de afgelopen week. Het strijdplan wordt op de bekende wijze op het doek getoverd met de schuivende pionnen.   

Vanaf de aftrap is het duidelijk dat wij niet van plan zijn deze middag de tegenstander in hun eigen spelletje te laten komen. Afjagen als een hazewindhond op een haas en zo wordt DOS Kampen in de problemen gebracht. 

Na een indraaiende vrije trap van Tycho schampt de bal de kruin van Everhard en vervolgens de paal. Even later ploft er opnieuw een bal op de paal. De tegenaanvallen van DOSK zijn niet ongevaarlijk, maar captain Appie en zijn medestrijders weten het gevaar in de kiem te smoren. 

Na ruim een half uur spelen is het dan toch raak voor ut tweeduh. Jeroen, die weer ouderwets over het veld banjert als de bekende “box to box player”, krijgt de bal uit een afgeslagen aanval voor zijn linkerbeen. Nou, dan weet je het wel, een verwoestende uithaal en de bal ploft tegen de touwen, 1-0.

Na de pauze blijft het spannend en het is wachten op de bevrijdende tweede treffer. Halverwege de tweede helft is het dan zover. Jeroen verovert de bal via een sliding en en krult vervolgens de bal magnifiek in de bovenhoek, 2-0.

De Kamper uien geven zich echter nog niet gewonnen en acht minuten later is het dan ook raak. Onvoldoende opruimen binnen de zestien en een Kampenaar knalt binnen, 2-1.DOS Kampen ruikt bloed en zet aan voor het bekende Haagsche kwartiertje. Doelman Bert werpt zich echter enkele keren als een beer in de baan van het schot en weet zo zijn doel schoon te houden.

Diep in blessuretijd is het Kris die de bevrijdende derde treffer op het bord zet. Na enkele kap- en draaiebewegingen op de achterlijn, schuift Kris de bal in het netje, 3-1.

Als de scheids voor het einde fluit, gaan de 3 punten in de tasse en lijkt de tijd aangebroken voor een FA-moment. Echter de actief verkwikkende, aromatische en vitaliserende geur voor lichaam en geest ontbreekt nog deze middag. De tas van coach Erik blijft angstvallig gesloten. 

Thuis gekomen gaat de tasse weer voor een week naar de zolder en stort ik mij op een lekker bordje nasi met kroepoek en satéstokjes.

 

Statistieken:

33e min.1 – 0Jeroen Steenge

66e min.2 – 0Jeroen Steenge

74e min.2 – 1Joost Stam

90 + 5e min.3 – 1Kris Nitrauw

 

Scheidsrechter:  A. Eilander (ik fluit niet zo snel, eerst door voetballen kijken of er voordeel is, dat geldt ook voor het eindsignaal)

Toeschouwers:  43 (waaronder enkele Kamper uien en steuren)

VAR moment:is de blessure van doelman Bert echt of is hier sprake van toneelspel om tijd te rekken?

Bijzonderheden: 0e minuut: we winnen de toss en mogen toch niet aftrappen. 

7e minuut: Evie dendert als een tientonner langs de lijn en het hek wordt open gezet om de vrachtwagen-chauffeur vrije doorgaan te geven

10e minuut: Bernie stort ter aarde en verzorgster Alie twijfelt lang of dit de moeite waard is om het veld te gaan betreden. 

12e minuut: Appie verlaat het veld, de schoenen  hebben het begeven en het is driftig zoeken naar een reservepaar met maatje 44. Typische een geval van iemand die op grote voet leeft.

19e minuut: Appie betreedt het veld met andere kicksen aan de voeten en voelt zich als een vis op het droge.  

38e minuut: Sander geeft een balletje met buitenkantje links, maar is vervolgens 5 minuten de weg kwijt. 

52e minuut: niet bijzonders te melden.

100e minuut: scheids fluit voor het einde. 

110e minuut: FA-douchegel?