gemaakt op : 09 februari 2019

W.Z.C. 2 - B.A.S. 2 2 - 3

De eerste wedstrijd na de winterstop eindigt in een deceptie voor ut tweeduh. De wedstrijd zelf is een drama in twee bedrijven.

Ut tweeduh is deze middag een schim van zichzelf en zal bij zichzelf te rade moeten gaan waarom er een dramastuk wordt opgevoerd.

Vanaf de aftrap is duidelijk dat de spirit ontbreekt en er een soort van gelatenheid over het team hangt.

BAS komt dit goed uit en weet hiervan optimaal te profiteren. Halverwege de eerste helft wordt de bal niet resoluut geruimd, waarna een BAS speler tot eigen verbazing zijn schot via de paal in het doel ziet belanden, 0-1.  

Nog voordat de pauze aanbreekt, verdwijnt een schot uit de tweede lijn en gedragen door de wind onder de lat tegen het net, 0-2.

Na de pauze proberen wij de bakens te verzetten met de wind in de rug. Als Jeroen na 6 minuten weet te scoren gloort er weer hoop, 1-2.

Helaas blijft het behelpen met ut tweeduh deze middag. BAS strooit nog wat extra zout in de wonde. Een BAS speler slalomt door de defensie en ziet diens mislukt schot in de bovenhoek verdwijnen, 1-3.

Wij komen nog terug tot 2-3 als Kris een strafschop verzilvert.

Met de moed der wanhoop gooien wij in de slotfase alles op de aanval en alle stormrammen worden naar het front gedirigeerd. Het mag niet baten en als de scheids voor het einde fluit zijn wij een desillusie rijker.

Een nederlaag waarbij wij allereerst naar ons zelf moeten kijken en daarbij kan een spiegel een handig hulpmiddel zijn.

Wij hebben nu enkele weken om dit drama te verwerken en ons zelf weer fris in de kop te maken en de juiste motivatie te zoeken.

Thuis gekomen ga ik met een sjachareinig humeur aan de slag voor weer een lekker bordje nasi. Satéstokjes mogen natuurlijk niet ontbreken. Daarna in de luie stoel en ik hoop dat “Wie is de mol” mijn humeur enigszins weet op te krikken.

 

Statistieken:

22e min.          0 – 1    Frits Leegwater

44e min.          0 – 2    Jacob der Linden

51e min.          1 – 2    Jeroen Steenge

67e min.          1 – 3    Sjaak de Boer

80e min.          2 – 3    Kris Nitrauw

 

Scheidsrechter: A. Eilander (ik fluit pas als er geen voordeel meer is)

Toeschouwers:  35 (het meerendeel met de kop of met de rug in de wind)

Bijzonderheden: geen, een zwarte bladzijde