gemaakt op : 13 oktober 2020

VSCO 6 - WZC 5 3-5

Op deze mooie regenachtige zaterdag mochten wij als laatste elftal van voetbalvereniging WZC aftrappen om 16.00 uur in Oosterwolde tegen VSCO. Voor ons stond er één ding op het spel, wat helaas WZC 2 hier eerder vanmiddag niet lukte en dat is winnen. Hier waren we ook op voorbereid, want het overwinnings pils was al meegenomen vanuit Wapenveld. Maar de douane bij VSCO deed hier een beetje moeilijk over en zodoende moest het kratje achter blijven in de auto. Maar hier wist Martijn wel raad mee, de tas met de voetbal tenues werd op de kop leeg gegooid in de kleedkamer en hij ging met de lege tas richting de auto om hem vervolgens te vullen. Op de terug weg richting de kleedkamer, kwam hij ongestoord langs de douane, die niet doorhadden dat er in de tas een kratje met pils zat.

 

Het bier was geregeld, dus we konden gaan beginnen met de wedstrijd. Robert had de volgende namen het veld in gestuurd.

Rowin

Gerjan  Tom  Doornink  Douma

Geert-Jan  Gerbrand  Albert-Henk  Gerco

Jeroen  Ronald

 

Op de bank mochten plaatsnemen. Nico William Blom Rick

Vlagger van de dag. Rorije

 

Daar was het startsein van de scheidsrechter en de wedstrijd was begonnen. Die voor ons lekker voorspoedig begon. Want na een minuut of 5 was het al raak voor Ronald op aangeven van Gerjan. Hierna kregen we nog wat kansen om de voorsprong uit te breiden, maar het vizier stond nog niet op scherp ( sommige spelers hadden nog last van een kater van het vrijgezellenfeest van Douma vorige week). Dat was in het veld goed te merken, want niet veel later stond er 1-1 op het scorebord. Hier waren wij niet van gediend, dus gingen we op zoek naar de voorsprong en die werd snel gevonden door Ronald die z´n 2e van de middag maakte op aangeven van Albert-Henk. Maar helaas moest het scorebord weer snel aan het werk, vanwege het feit dat VSCO weer de gelijkmaker binnenschot. Die in deze fase van de wedstrijd beter en feller waren dan wij en dat was ook te merken bij de vrije trap op de rand van de 16 die ze kregen. Rowin keerde in eerste instantie de vrije trap wel, maar de rebound werd na wat geklungel in de 16 alsnog tegen de touwen geschoten 3-2.

In de rust werden er aanpassingen gedaan, zo werden de moe gestreden Douma en Gerco eruit gehaald en mochten William en Blom het laten zien na de rust. De tweede helft speelden we beter voetbal en dat werd beloond door een doelpunt van onze aanvoeder Gerbrand na een assist van Geert-Jan 3-3. Niet veel later maakte onze andere spits Jeroen de 3-4 op aangeven van Ronald. Hier waren ze bij VSCO niet blij mee, waardoor ze iets aanvallender gingen spelen. Maar echt gevaarlijk werden ze niet, want het centrale duo Tom en Doornink stonden hun mannetje. In een tegen aanval kreeg Albert-Henk het ineens op z´n heupen en omspeelde zo een mannetje of 3 uit in de 16 van VSCO, maar een doelpunt was hem niet gegund. Maar voor Rick ( ingevallen voor Geert-Jan) was in de laatste seconden van de wedstrijd nog wel een doelpunt weg gelegd en maakte de 3-5. Hierna floot de scheidsrechter af en konden we van de pils gaan genieten.

Dit was het dan voor vandaag en volgende week spelen we thuis tegen ESC. Dan zal het verslag geschreven worden door Jeroen.