gemaakt op : 10 oktober 2020

VSCO 2 - WZC 2 4-0

Ut tweeduh speelt in Oosterwolde tegen het tweede team van VSCO. Het is een druilerige dag en de sfeer is troosteloos in deze corona-tijden.

Aan het eind van de westrijd is het droog, het zonnetje schijnt zowaar, maar niet voor ut tweeduh. Donkere wolken pakken zich samen voor het geplaagde team.

Coach Ruben heeft deze week zitten broeden op een taktisch strijdplan om de kanaries te verslaan. Het plan wordt uit de doeken gedaan en het is nu een kwestie van uitvoeren.

Als extra motivatie krijgen wij een rondje Veluwe van toerist Bernie te zien, voordat we sportpark de Heugte bereiken.

Alle goede bedoeiingen kunnen na 3 minuten in de prullebak als VSCO scoort. Op onnavolgbare wijze, althans voor ons en de schutter, verdwijnt de bal met een curve in de bovenhoek, 1-0.

De net weer uit het aquarium losgelaten Bernard probeert zijn eerste wedstrijd van enige glans te voorzien, maar het ritme ontbreekt en zijn goede bedoelingen sterven in schoonheid.    

Na 10 minuten moet William aangeslagen het veld verlaten, na een tikkie op het scheenbeen. Goodold Bernie betreedt de arena en davert meteen naar de voorstopperspositie. Het slopen van zijn tegenstander kan beginnen.

Wij proberen via enkele scherpe aanvallen de gelijkmaker op het bord te krijgen, maar krijgen in de 20e minuut het bekende deksel op de neus. De VSCO spits rost een teruggetrokken bal in het net, 2-0.

Een domper van jewelste. Toch gaan wij op jacht naar een treffer. Schoten van Tycho en Dennis smoren in de defensie. Een vlammend schot van Jelmer verdwijnt voorlangs het doel.

Na de pauze gaan wij offensiever spelen en proberen VSCO vroeg te storen in de opbouw. Ook deze goede voornemens kunnen weer de prullebak in als VSCO vroeg in de tweede helft scoort, 3-0.

Ja daar sta je dan als ut tweeduh, verdwaasd over zoveel tegenslag.

Het laatste half uur proberen wij de stand een draaglijker aanzien te geven. Verse krachten Mark en David worden ingebracht, maar ook zij kunnen geen potten breken deze middag.

In de ultieme slotfase gaat zelf laatste man Daan naar het front, maar VSCO lijkt niet onder de indruk. Enkele minuten voor afloop opnieuw een tegentreffer. Op miraculeuze wijze verdwijnt de bal met een vreemde curve onder de lat in het doel, 4-0.

Als de scheids voor het einde fluit, gaan er geen punten in de tasse.

De hatelijke nul staat nog steeds op het bord en dat doet het humeur geen goed.

Wat uiteindelijk het humeur van de jongens van ut tweeduh toch enigszins opfleurt is de vraag van de dames van EDON of zij gebruik mogen maken van de douches van WZC, daar komt tenminste water uit. De stemming slaat om bij ut tweeduh van treurnis en droefenis naar een positief gevoel en een blos op de wangen. De laatste tijd nog nooit zoveel complimenten mogen ontvangen.

Thuis gekomen een lekker bordje naisi en ik breek maar weer eens een zak kroepoek aan. Daarna de beentjes in de hoogte in de luie stoel en deze wedstrijd maar weer uitwissen uit het geheugen.

Het geluk moet toch eens aan onze zijde zijn.

 

Statistieken:

  3e min.          1 – 0    Joris Vlieger

20e min.          2 – 0    Bram de Groot

52e min.  3 – 0 Dirk Hoogenkamp

86e min.  4 – 0   Henk Buitenkamp

 

Scheidsrechter:  C. Bastiaan (vlag zo laat mogelijk, maar niet te laat)

Toeschouwers:  0 (zelfs geen illegale kijkers vanuit de bosjes)

VAR moment:    tackelt Daan nu echt zijn tegenstander of speelt hij gewoon de bal bij een ferme sliding, of is hier sprake van een act van de stervende zwaan van een VSCO speler?