gemaakt op : 28 oktober 2017

Vevo - WZC 0-1

De enige gemeentelijke voetbalderby stond vandaag op het programma in de derde klasse C Oost. Uw verslaggever ging zo maar een dagje op de fiets. Eerst maar eens naar Sportpark Monnikenbos waar de broertjes Van Essen bij de jeugd tegenover elkaar staan. WZC JO17-1 – Epe JO17-1. De blauwwitten trokken daar aan het langste eind, 0-4.

Vervolgens mijn stalen ros beklommen om aan de andere kant van de Hoogwatergeul getuige te zijn van derby Vevo – WZC. De fietstocht er naar toe was wel bijzonder. Ik dacht heel even aan Boudewijn de Groot ( https://www.youtube.com/watch?v=-IDRdwUagWY ) want ik had de wind pal op de kop. Na het gemaal De Veluwe zuidwaarts en maar snel onderlangs de dijk met die tegenwind… Allereerst viel mijn oog op een stel makke schapen. Zou het zo’n dag worden? En wie zouden de makke schapen zijn? Voor rust leek WZC er later wel een beetje op. Vervolgens loerde een prachtige roofvogel op zijn prooi. Eindelijk een klimmetje over de Oostdijk om in het pittoreske Vorchten aan te komen. Hier viel mijn oog ineens op een verkooppunt van honing. Had spits Bronsink honing aan zijn achterste, JP Hulleman wist in elk geval van geen wijken en volgde hem trouw zodat de Vevo-spits het van vrije trappen moest hebben en verder niet veel in het spel voorkwam. Mijn weg vervolgde ik langs de balsponsor van vorige week: WONINK BOUW. De vlaggen stijf aan de mast dankzij het winderige weer.

Aangekomen op Sportpark de Noord druppelen de supporters ook binnen. Aanvankelijk niet zo druk maar gaande weg toch ook weer veel padden on tour….. maar weinig op de fiets. Hopelijk bij de eerste busreis in december naar Swifterbant meer belangstelling voor de gezamenlijke tour, opgeven kan al bij Edwin Bosman.

Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter H.A. Marsman is het eerst aftasten. De kansen zijn spaarzaam. De corners voor Vevo in overvloed. Opvallende momenten: 20e minuut: Bronsink neemt de bal op de slof en de dreun tegen een reclamebord stelt me gerust. Niet in het netje. 36e minuut: 1e kans voor WZC als Stoffer de bal ineens op zijn slof krijgt ma een fraaie pass van Nijland. 37e minuut: Beekman vrij voor Bos, keeper WZC wint. 38e minuut: Hoekman test keeper Van der Vrugt. 41e minuut: De Gruyter krijgt kans in scrimmage. Mike Nijland en Lars Hulleman lopen tegen geel aan wegens protesteren in deze totaal niet gemene of harde wedstrijd. In de rust maar aan de koffie want warm worden van het voetbal werden we niet echt.

Na rust ging Vevo zijn favoriete kant op: richting de kantine en ook met de wind in de rug. Beide ploegen missen nogal wat basisspelers welke vorig jaar wel acteerden. De kleinere club Vevo vangt dat iets moeilijker op dan WZC. Toch werden ze regelmatig gevaarlijk uit spelhervattingen. In de 53e minuut mocht WZC eindelijk juichen: vrije trap, De Gruyter legde aan en via een touché werd Reindert van der Vrugt kansloos en zo verscheen de 0-1 op het scorebord. Vevo leek meteen met een antwoord te komen maar Wolter Bos hield een harde vrije trap van Bronsink met zijn been tegen. Het spel golfde op en neer. WZC leek het duel in het slot te gooien maar twee treffers werden afgevlagd en afgefloten. De videoref of de doellijntechnologie ontbraken vandaag anders had het piepje bij de scheids wellicht ook nog een keer afgegaan. Aan de andere zijde vlogen de ballen rakelings naast of over het WZC-doel. Een gelijkspelletje was misschien wel op zijn plaats geweest. In de 89e minuut werd het enorm spannend, er leek geen einde aan te komen want in 60 seconden zorgden maar liefst vier corners en drie inzetten richting het Wapenvelder alsnog voor het nodige gevaar. Toen de klok ineens op 90 sprong was het nog steeds 0-1 en floot Marsman voor het laatst. Trainer Zwijnenberg maalde er niet om. De roofvogel had zijn prooi te pakken. Hij liep weer trots op zijn klompen rond… “vorig jaar hadden we wellicht meer verdiend en speelden we twee keer gelijk tegen elkaar, nu is de driepunter wel binnen”.

Op de terugweg was het zoeken naar de juiste route in Heerde, de bril beslagen en vol druppels door de gestage motregen, Wegwijzers ontbreken nog hier en daar. Gelukkig wel de ANWB-paddenstoel die me de weg wees. Gelukkig hebben we vannacht een uurtje meer om te genieten van de overwinning en het weekend. Onze klok mag een uurtje stil staan, in Veessen hebben ze daar vanmiddag al zeven minuten voor gebruikt.

Volgende week thuis tegen DSV ’61 dat net zo’n prestatiecurve heeft als WZC. Aanvang 14.30 uur, balsponsor Emka Elektro Heerde, wedstrijdsponsor Sport Inn, onze sportkledingleverancier. Plaats van handeling is Sportpark Monnikenbos.

Op de volgende link nog meer foto's.
http://www.nwvfoto.nl/sport/vevo-vergeet-zichzelf-te-belonen