gemaakt op : 13 december 2021

VEVO 4 – WZC Wapenveld 5 4-2

Omdat het verslag van de vorige wedstrijd nog ontbreekt. Volgens Jeroen moeten alleen de puntjes op de i gezet worden van dit stukje proza, was er niet bekend wie vandaag verantwoordelijk was voor het verslag van deze wedstrijd. Publiek of pers was ook niet toegestaan bij de wedstrijd, dus daarom waren de 2 afwezigen Nico en Martijn afgereisd naar Veessen, om daar vanuit de bosjes de wedstrijd te verslaan.

We schrijven 23 maart 2019. WZC 5 moet voor de competitie uit naar Wilsum. Het verliest daar op een koud sportpark De Wijde Blik in Wilsum met 5-2 van Wilsum 3. Nu zult u zich afvragen waarom dit een vermeldenswaardig feitje is. Wat moet u hiermee. Nou het is om u even te laten weten dat het zo lang geleden is dat WZC 5 (of 3, of 4) in deze samenstelling een competitiewedstrijd heeft verloren. En natuurlijk heeft de Coronapandemie er aan meegewerkt, maar feit blijft dat het 994 dagen geleden is dat we verloren hebben. Dat er een ooit een einde aan deze reeks zou moeten komen, stond vast, maar het had vandaag niet gehoeven. En we hadden graag de 1000 dagen volgemaakt.

Vandaag 18 december moest WZC afreizen naar de koploper VeVo 3. WZC 5 neemt een 4e plaats in en staat in verliespunten op 1 punt van VeVo. In alles stond er dus een topper op het programma. Vooraf werd VeVo 4 gevreesd. De spits had er al 19 in liggen deze competitie en dus werd de hele week al door de leiding een oplossing bedacht om deze spits van het scoren af te houden.

Uiteindelijk werd de volgende opstelling en tactisch strijdplan uit de hoge hoed getoverd door de leiding:

 

Bert Mensink

Arjan Palm, Tom Regterschot, Jeroen Steenge, Henri Doornink

Geert Jan Smit, Gebrand vd Horst, Albert Henk Tessemaker, Gerko NItrauw

Ronald Burgmeijer, Rick vd Worp

Bank: Jasper Venema, Wibo van Dijk, Gerjan vd Beek, Henry Blom, William van Ommen

 

Nadat de opstelling bekend was gemaakt aan de selectie, liep Appie wat doelloos door de kleedkamer. Waarom was een raadsel voor de meesten. Hij stond in de basis, dus daar kon het niet aan liggen, Navraag leerde dat hij op zoek was naar zijn scheenbeschermers. Hij was ze namelijk kwijt vertelde hij. Iedereen zat hem wat vreemd aan te kijken over deze opmerking, want hij had ze toch al een aantal minuten onder zijn sokken op zijn schenen bevestigd.

Zoals je ziet werd Jeroen vandaag opgeofferd om de spits van VeVo af te stoppen en hoewel hij dit met verve deed, kon het gehele strijdplan na 2 minuten al de prullenbak in. Een snelle aanval over rechts, goede voorzet en de spits van VeVo had zijn eerste van vandaag al te pakken. WZC had het de eerste 5 minuten van de wedstrijd moeilijk. VeVo zette vroeg druk en WZC kon alleen maar gokken op de lange bal. Hierna trok WZC de wedstrijd naar zich toe. Met goed positiespel voetbalde WZC zich onder de druk van VeVo uit. Het creëerde zelfs een handvol kansen, waarbij met name de keeper van VeVo zich kon onderscheiden. Tot 2x toe werd Rick gestuit en ook was Rick dichtbij de gelijkmaker met een bal op de lat. Hert was duidelijk. WZC was de beter voetballende ploeg, had misschien zelfs bij rust gelijk of voor moeten staan, maar wederom stond vlak voor rust de spits van VeVo op de juiste plaats. Uit de rebound wist hij de 2-0 vlak voor rust binnen te schieten. Een flinke domper, maar we voetbalden goed, dus nog geen man overboord.
Met Jasper voor Henri en Henry voor Gerko werd vol goede moed de 2e helft aangevangen. Helaas volgde er al een snelle domper door het uitvallen van Ronald. Met zijn vervanger William in het veld ging WZC op zoek naar de aansluitingstreffer. En die kwam er. Geen goede communicatie achterin bij VeVo zorgde er voor dat Appie deze kon maken. WZC ging op zoek naar meer, kreeg ook verschillende mogelijkheden, maar ook VeVo liet zich niet onbetuigd. Uit een aanval, waarbij de spits van VeVo eerst zelf hands maakte en daarna de bal tegen de ellenboog van Jeroen schoot, vond de scheidsrechter het in dit geval nodig om de bal op de stip te leggen. Knap dat je dat vanaf een meter of 50 kan zien, maar feit blijft dat de bal op de stip ging. De penalty werd onberispelijk binnen geschoten achter Bert. Opnieuw was het voor WZC zoeken naar de aansluitingstreffer. Deze viel na ongeveer 70 minuten spelen. Een corner van Henry bedoeld voor Wibo, werd door William onberispelijk achter de keeper van VeVo geschoten. WZC rook bloed en ging op zoek naar de verdiende gelijkmaker. Helaas kwam deze er niet. Vlak voor tijd wist de spits van VeVo nog zijn 3e van de middag te maken. De wedstrijd verdiende in de ogen van menigeen geen winnaar. Het was een wedstrijd waarin 2 ploegen streden om de punten , met ook nog eens goed voetbal. Het was lang geleden dat wij dit op de mat konden leggen. Wel blijft het een feit dat we nog steeds de ongemakken ondervinden van de Corona-pandemie. Niet trainen, de vele afgelastingen brengen ons niet in een ritme en worden we conditioneel niet fit. Nu is het genieten van een welverdiende winterstop en hopelijk vanaf januari een einde aan de avond lock-down. Er is nog genoeg om voor te spelen. Ondanks dat het gat met koplopers Vierhouten’82 2 en VeVo 4 nu 4 verliespunten is, doen we nog volop mee voor de bovenste plaatsen. VeVo komt nog op bezoek in Wapenveld en tegen Vierhouten hebben we dit seizoen nog helemaal niet gevoetbald. Nu is het anderhalve maand rust hebben en op 29 januari 2022 wacht ons de uitwedstrijd bij onze buren Wapenveld 2.