gemaakt op : 10 november 2018

verslag Zeewolde - WZC 0-0

Op zaterdag 10 november weer met Herman op de bus van C&C Reizen gingen de padden on tour. De verste uitwedstrijd tegen koploper Zeewolde stond op het programma. Ruim 1200 leden tegen 500 leden. Hoewel dit deel van de polder na 1960 is drooggelegd, was in het jaar 790 sprake van een dorp genaamd Seaewald zie ook https://nl.wikipedia.org/wiki/Zeewolde. En de padden die uit Wapenveld komen, zij bestaan pas na samenvoeging Oud-Wapenveld (Bruggenhoek) en Hulsbergen vanaf de jaren 1360, zie https://nl.wikipedia.org/wiki/Wapenveld.

 

Zo heb je altijd baas boven baas. Amper onder weg vertelde de voorzitter van de supportersvereniging Wim Eilander, dat hij trots was op de volle bus met supporters. Ook uit naar Elspeet is deze al weer bijna volgeboekt. Amper de A28 opgedraaid werden de heerlijke hapjes aangeboden door Gert Striker en Peter van Pijkeren keurig door Cynthia geserveerd. Een boogje om Zeewolde heen zodat het derde blikje ook nog op ging en zo kwamen we aan op het gigantische sportcomplex De Horst in Zuidelijk Flevoland.

 

Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Alex Kraaijenhof kreeg al vrij snel Kris Nitrauw de eerste ferme tik te verwerken. Daarmee zette Zeewolde gelijk de toon. Na wat aftasten nam de thuisclub het initiatief. Zo schoot Rutger de Vries in het zijnet, kopte Kamai Arzini van dichtbij over en schoot Reinier Joustra in het andere zijnet. Bij WZC deden Emir Balavac en Wouter ten Pas van zich spreken door geel te incasseren. En verdween een ziedend schot van Mike Nijland net lang de verkeerde kant van de paal. Voor de overige inzetten van beide kanten stonden de keepers Butz (Zeewolde) en Bos (WZC) telkens op de juiste plek.

 

In de rust werd het ineens donker, ook hier een goksyndicaat in het spel? Het kan gek gaan hoor: https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/goksyndicaten-verdacht-van-sabotage-in-engels-voetbal~b1cff761/ Gelukkig zette de thuisclub de schakelaar weer tijdig op groen en kon de wedstrijd na de thee toch hervatten.

 

Er kwam meer ruimte op het veld. WZC brak wat vaker gevaarlijk uit en over en weer ontstonden kansen. Rond de 51 minuut spektakel: Arzine kopte geheel vrijstaand in handen van Wolter Bos en Kris Nitrauw teisterde de lat aan de overkant. Kansrijke vrije trappen waren aan de thuisclub niet besteedt. Ballen werden richting het Veluwemeer ’t stadion uit geknald. Uitbraken door de padden via Stoffer, Nitrauw en Balavac strandden vaak in het zicht van de haven. Maar net zoals bij WZC, ook Zeewolde had een prima keeper staan. Joustra (Zeewolde) en Nijland namens WZC pakten geel kaart. Maurizio Sleurink mocht van geluk spreken dat hij geel kreeg en niet direct rood. De VAR in de Eredivisie had zeker ingegrepen… Ondanks het inbrengen van pinchhitter Pieter Blom, kwam WZC niet meer in gevaar. En de stevige kopbal van Ceyhun “JayJay” Kisa deed het net ook niet bollen. Het punt wat je bij aanvang krijgt, is met verve verdedigd. Twee punten erbij was diefstal gewezen, het had zomaar gekund de we politie op de stoep hadden gehad vanavond…. Volgende week de gemeentelijke derby tegen SEH Heerde, aanvang 14.30 uur op ons fraaie sportpark.