gemaakt op : 26 november 2019

Verslag Zalk 3 - WZC 4 1-1

Dinsdag 19 November en ik zie tot mijn verbazing dat er een verslag online staat op de WZC site.

Een zekere Bert M heeft zijn keepers talenten ingeruild voor zijn schriftelijke skills.

Op het verslag an sich is helemaal niets aan te merken maar meneer vond het nodig om de pen door te geven aan ondergetekende.

 

Woensdag 20 November, de dag waarop de grote zoekactie kan beginnen. 

In de wandelgangen had ik namelijk vernomen dat er voor dit soort gevallen een beroep gedaan kon worden op de familie van de selectieleden.

Tegen een kleine vergoeding is er blijkbaar een mogelijkheid om het schrijven van dit verslag  af te kopen, tenminste dat is mij verteld. Deze mensen draaien namelijk nergens hun hand voor om (denk aan een kantinedienst of een wasje draaien).

Nu ik hier wat langer over nadenk snap ik ook beter waar hun achternaam vandaan komt.

Ik heb alleen 1 probleem, ik heb helemaal geen telefoonnummer van deze handige “service”.

En Hendri om haar mobiele nummer vragen (want ik weet haar achternaam wel) is mij te gemakkelijk dus Ik besluit dit zo discreet mogelijk te regelen.

Als een ware Sherlock Holmes ga ik te werk en al snel kom ik erachter dat ze woonachtig moet zijn in de gemeente Heerde.

Hoeveel Draaijers wonen er eigenlijk in de gemeente Heerde?, dit kunnen er nooit heel veel zijn, na wat speurwerk kom ik erachter dat het er 20 zijn.

Aangezien ik nog 3 dagen heb voordat de wedstrijd tegen Zalk gaat beginnen, begin ik diezelfde avond nog met bellen.

Ik besluit om de lijst van boven naar beneden af te werken, dat lijkt me wel net zo handig.

Vol goede moed bel ik de eerste Draaijer op, voordat ik mijn zin kan afmaken krijg ik al een tegen reactie…….. géén interesse meneer !!

De tweede gooit de haak erop, en de derde vertelt mij doodleuk dat ze niemand van de voetbal kent. Het is inmiddels 22:30 uur en mijn ogen vallen dicht, morgen maar een nieuwe poging wagen.

 

Donderdag 21 November, ik pak mijn lijst er weer bij en begin te bellen.

Het lijkt wel een kopie van de avond ervoor, ik krijg allerlei smoesjes te horen en ik kom geen steek verder.

 

Vrijdag 22 November, mijn geduld wordt zwaar op de proef gesteld aangezien ik nu helemaal niemand meer aan het draad krijg, na wat onderzoek blijkt het een KPN storing te zijn in heel Zwolle.

Ik besluit om de wedstrijd maar af te wachten en desnoods zelf een verslag te schrijven.

 

Zaterdag 23 November, “matchday” tegen de kanaries van de IJssel, een ware topper in de kelder van het amateurvoetbal.

Onze trainer is weer terug van zijn jaarlijkse uitje met de familie en onze aanvoerder is pappa geworden van een mooie gezonde zoon, dus ik ben benieuwd welke 11 er uit de hoed worden getoverd.

 

Doel: Bert

Verdediging: Erwin, Henri, Tom, Arne Joost

Middenveld: Harold, Jeroen S, Albert Henk, Gerko

Aanval: William, Geert Jan

Bank: Chris, Arjan Gerjan, Nico (alleen als het echt moet)

 

Vanaf het begin gaat het spel op en neer, WZC probeert met combinatie voetbal gevaarlijk te worden en Zalk loert op de counter met hun snelle voorwaartsen.

Onze verdedigers en keeper staan deze middag hun mannetje en weten elke aanval onschadelijk te maken. Aan de andere kant probeert Jeroen S in een mooie aanval over meerdere “schijven”  in de vijandelijke 16 de kerkuil van de kerktoren te schieten, hij mist de uil op een haar na.

De bal valt in de moestuin waar Klazien vroeger heeft gewoond, waarschijnlijk zijn ze de bal nog aan het zoeken.

Het is een middag waarbij niet heel veel lukt aan de WZC kant, tot overmaat van ramp valt de bal in het verkeerde doel, 1-0 Zalk.

Robert is opvallend rustig aan de zijlijn, komt hij nog met een meesterzet?

Ja hoor, hij brengt de gehele bank (op Nico na) binnen de lijnen, en die mannen laten zich gelijk zien. 1 van de spaarzame tegenaanvallen van Zalk wordt vakkundig de grond ingeboord door Arjan P, een tackel waar materazzi jaloers op zou zijn.

Ik kan alleen zeggen…. gelukkig hebben ze geen VAR in Zalk.

WZC komt beter in zijn spel en dat resulteert uiteindelijk in de verdiende 1-1. Jeroen S kopt een voorzet binnen, de keeper is kansloos.

Ondanks een groot veldoverwicht valt de 2e goal helaas niet meer en gaan we met 1 punt in de tasse weer richting Wapenveld.

 

Volgende week weer een nieuwe kans op 3 punten, en een nieuw verslag geschreven door Mevrouw of Meneer Draaijer.