gemaakt op : 27 oktober 2018

Verslag WZC - Vevo 3-3

Wedstrijdsponsor Jan Olthuis en balsponsor Peter van Dijk zijn supporters in hart en nieren voor de club WZC. Zij maken deze wedstrijd mede mogelijk. Het schoeisel van Jan was zelfs afgebeeld in de wedstrijdinfo. “De maand van de kool is aangebroken”, hoorde uw reporter vanmorgen op de radio.

Voor WZC verzuimde jubilaris Everhard Stoffer in de beginfase het doel op te zoeken en Roald van Bessen mikte namens Vevo net te hoog. In de 18e minuut legde de goed leidende scheidsrechter Smit de bal voor Vevo op de strafschopstip na duidelijke overtreding van WZC. Roald van Bessen wist wel raad met dit presentje en scoorde de openingsgoal. Everhard was daarna twee keer gevaarlijk met inzetten en Bram Roskam kreeg de grootste kans, hij vergat af te drukken. De maand van de kool kreeg geen vervolg….

WZC probeerde nog voor rust wat aan de achterstand te doen, maar de uitvallen via Vevo targetman Roald van Bessen waren nog het gevaarlijkst. In de rust had trainer Robert Slinkman wel wat werk te verzetten. Twee wedstrijden na elkaar tegen een hekkensluiter op achterstand! WZC onwaardig. Na rust meteen tempo, ballen werden meteen klaargelegd bij spelhervattingen. En in de 52e minuut kon de WZC-aanhang juichen. Emir Balavac liet met een strakke schuiver keeper Youri Liefers (Vevo) kansloos. Vevo kreeg hierna weer wat kansjes en WZC kroop door het oog van de naald. Aan de andere kant liet Youri Liefers zien dat hij een goede keeper is. Hij stopte twee harde inzetten van Balavac en toucheerde nog een lob van dezelfde spits waardoor deze op de paal belandde.

In het laatste kwartier kwamen we er achter wat de maand van de kool inhoudt. Ceyhun Kisa kopte snoeihard een voorzet uit een corner in de kruising. De mooiste kool van de middag. Even later mocht Everhard Stoffer op links ongehinderd doorlopen en voorzetten. Invaller Kris Nitrauw nam aan, maakte schijnbeweging en liet het net bollen: 3-1. Kat in het bakkie, Vevo was rijp voor een afstraffing, het enige dat de thuisclub in die fase te verwijten viel is dat ze niet met duidelijker cijfers afstand namen van de gasten uit Veessen.  Het venijn zat ‘m in de staart. Rien de Velde wist de anschlusstreffer te scoren voor de IJsseldiekers…. en … ja hoor ook de 3-3 vloog er nog in door een rake kopbal van Hugo Rakhorst. WZC had alsnog de volle winst kunnen pakken maar twee dotten van kansen gingen naast. Aan Vevo zijde werd het gevierd als een overwinning van een B-elftal. Aan WZC zijde als duur puntenverlies van een A-elftal met de nodige invallers.

Foto's van Henri van der Beek