gemaakt op : 01 december 2018

Verslag WZC - Reaal Dr. 3-1

De wedstrijdbal aangeboden door Schildersbedrijf Zwijnenberg werd pas om 14.30 uur in beweging gebracht na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Wolterink. Wedstrijdsponsor was Albert Heijn Wapenveld.

Met Wilmer Rorije weer in de basis, begon WZC aan de belangrijke wedstrijd om aansluiting te houden met de top van de 4e klasse C. De basisspelers van vorige week; Mike Burgmeijer, Bernhard Drost en Reyno Rorije begonnen op de bank. Beide ploegen staan op kop in de tweede periode. Veel koppeltjes waren op het veld te zien en na 8 minuten dacht Reaal op voorsprong te komen door Nordin Hettinga maar Simon Hoekman redde op de doellijn. Aan de andere kant werd er over gekopt en in minuut 18 smeekte Reaal om een strafschop maar dat wees Wolterink dit resoluut van de hand. In de omschakeling stuurde Balavac op links Everhard Stoffer de diepte in. Hij omspeelde keeper Hoekman, struikelde half over de bal maar wist toch weer de bal bij Balavac te krijgen. Maar de laatste knalde kiezelhard over.

Everhard Stoffer ontving een gele kaart voor een stevige overtreding. Nog een domper voor WZC toen Wilmer Rorije geblesseerd naar de kant moest. Een aantal omzettingen en Mike Burgmeijer kwam er in. Het laatste kwartier in de eerste helft was voor WZC: Kris Nitrauw schoot rakelings naast, Balavac was bijna succesvol in een rebound en een voorzet van Stoffer ging net voor alles en iedereen langs. Helaas incasseerde Lars Hulleman een gele kaart na een ongelukkige botsing en ook een beetje door appelleren van de keeper van Reaal. In dat opzicht kwam Branko Huiberts goed weg na een harde charge op het middenveld. WZC scoorde nog wel, alleen werd het overruled door het vlagsignaal van de assistent scheidsrechter Van ’t Hul namens Reaal. Ruststand dus 0-0.

Na de rust probeerde Reaal meteen de aanval te zoeken en volleerde Huiberts de bal net naast het doel van Wolter Bos. In de 50e minuut was het wel raak voor de gasten. Hettinga schoof de bal onder Bos door en maakte 0-1. WZC rechte de rug en schakelde nog een tandje bij. Stoffer knalde op de paal maar de rebound was doeltreffend voor Kris Nitrauw. En binnen vijf minuten knalde Everhard Stoffer de 2-1 tegen het net en zo stond de wedstrijd volledig op zijn kop. Het bleef een hele tijd spannend, kansen over en weer, tot dat Emir Balavac in de 88e minuut de beslissende 3-1 binnenschoot. Beide keepers ontvingen geel voor praten maar aan het einde van de rit bleven de drie punten op basis van doeltreffendheid toch wel een beetje verdiend in Wapenveld. Maar… uit kun je gerust weer op je hoede zijn en de borst nat maken.

In de strijd om de tweede periode doen we in elk geval volop mee, volgende week naar Elspeet, aanvang 14.30 uur. Ook zij staan met zes punten bovenaan in de tweede periode. Wil je met de supportersbus mee? Dan kan dat. Nog een paar plekjes, melden bij supportersvereniging.