gemaakt op : 23 maart 2019

Verslag WZC - Noord Veluwe Boys 5-3

Weer een streekderby op Monnikenbos. Een weerzien van nieuwbakken hoofdtrainer Jan Stoffer en keepertrainer Henk Joostema. De wedstrijd begon, net als alle andere wedstrijden bij WZC, met een minuut stilte ter nagedachtenis van de trieste gebeurtenissen deze week in Utrecht.

Het was weer even puzzelen voor trainer Robert Slinkman, met welke 11 hij zou starten. Derk Jan Lantink mocht in de basis verschijnen en hij deed in de 10e minuut alles goed, snelde voorbij Fuchten, keeper Ugljanin en schoof het leer in de lege doelmond. Helaas kon de keeper net nog weer redding brengen. Twee minuten later was het wel raak voor Derk jan, een strakke schuiver vanaf 20 meter verdween in het netje, 1-0. In de 20e minuut werd de score verdubbeld nadat de naar links uitgeweken Emir Balavac een voorzet op maat gaf , welke Ceyhun – JayJay - Kisa inkopte.

Op het halve uur de eerste speldenprikken van De Boys. Yordi Veltman zijn afstandsschot werd ternauwernood over de lat getikt door Wolter Bos. WZC had voor rust met wat meer zorgvuldigheid en samenspel ruimer afstand moeten nemen. Nu hield het De Boys in de wedstrijd. Ronald Winter kon zelfs de 2-1 maken na geklungel van Bos. En dat was ook de ruststand. De wedstrijdbal aangeboden door AA&F ging met de scheids nee de kleedkamer in.

Na rust leek WZC op rozen te komen nadat Bram Roskam met een fantastische lob keeper Ugljanin het nakijken gaf en de 3-1 op het MOZA-scorebord toverde. Maar binnen vijf minuten scoorde Emel Ugljanin de aansluittreffer en kon WZC weer op zoek naar uitbouw van de score. Lars Hulleman miste vanaf 5 meter de grootste mogelijkheid, hij schoot tegen de keeper op. Nadat Emir Balavac zijn goaltje meepikte leek de strijd gestreden. Derk Jan Lantink maakte zijn tweede van de middag en bracht de stand op 5-2. Wolter Bos moest daarna nog twee keer handelend optreden en voorkwam meer onheil. Toch nog één mooie treffer werd er gescoord door de topscorer uit de 4e klasse C: Ronald Winters maakt 5-3 met een fantastische omhaal.

Scheidsrechter Stan Smit floot een goede partij, gaf geel aan Rutger Nijhof van NVB omdat hij Bram Roskam niet op reglementaire wijze afstopte. Wedstrijdsponsor S&S Cars uit Hattem kan maandag de klanten ontvangen …. Volgende wedstrijd Reaal Dronten -WZC op 6 april aanstaande, supporters kunnen weer met busje mee! Meer info komende week via supportersvereniging…