gemaakt op : 21 oktober 2017

Verslag WZC - ESC 3-2

 De wedstrijdbal aangeboden door Bultman Hartholt - Regiobank werd om 14.30 uur in beweging gebracht na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter W.G. Jansen. De lat lag hoog vandaag, niet alleen omdat de reuzen van ESC anders het sportpark van WZC niet op konden komen. Ook vanwege het feit dat we vorig seizoen tweemaal met lege handen stonden na wedstrijden tegen de Visserszonen. Destijds uit 3-0 en thuis 0-2. Voor een gelijkspel zouden we vooraf tekenen.

De eerste kansjes deze middag waren voor de gasten. Zij zochten regelmatig de boomlange Wim de Vries maar Wolter Bos en zijn verdedigers stonden ook hun mannetje in de lucht. De indraaiende corner van Marwin Visscher leek succes op te leveren ware het niet dat de bal in de scrimmage bij de eerste paal goed werd uitverdedigd. In de 10e minuut slingerde Robbert van Schie de bal voor en Wim de Vries zette met een kopbal Flokstra vrij voor Bos. Ook hier kwam WZC winnend uit de strijd. In tien minuten tijd trok WZC de wedstrijd ineens helemaal naar zich toe. Ongeluksgetal 13? Vandaag niet: 13e minuut mooi lobje van Kris Nitrauw, de bal viel juist op een polletje (chapeau terreinknechten!) en zo werd het 1-0. Zes minuten later een hard schot van Robin de Gruyter op het doel van ESC, keeper Kevin Struik liet de bal los, Everhard Stoffer, als een duveltje uit een doosje, kwam als winnaar uit de strijd: 2-0. Twee minuten later was het weer raak, De Gruyter werd gevloerd, Ten Pas legde aan vanaf elf meter en zo kon de derde Tweet in korte tijd de ether in: 3-0 voor WZC. Trainer Zwijnenberg paste een tactische wissel toe en bracht Reyno Rorije die zich ontfermde over Van Schie. In de 30e minuut nog dot van een kans voor WZC, maar aan het einde van een goede aanval schoot Stoffer recht in de handen van doelman Struik. De goed leidende scheidsrechter Jansen gaf terecht geel aan Visscher (ESC) en Jan Peter Hulleman (WZC) voordat hij voor de rust floot.

Na de thee voor de voetballende acteurs en gehaktballen plus broodjes worst voor het publiek, tikte de tijd in het voordeel van WZC weg. Invaller Bert Jan Kragt (ESC) moest voor voorzetten zorgen en defensief ging Elburger SC man op man staan en hun keeper fungeerde als ausputzer. Everhard Stoffer kwam nog een keer in vrije schietpositie maar weer was keeper Struik de bovenliggende. WZC liet ESC voetballen maar verdedigde met hand en tand. Wolter Bos plukte een bal van de voet van een ESC spits. Heel ESC schreeuwde om een strafschop maar Jansen wees gedecideerd naar de cornervlag. In de 64e minuut eindelijk succes voor ESC toen Flokstra door de defensie van de Van Guilik-brigade soleerde en Wim de Vries wel zijn goaltje mee mocht pikken. Bert Jan Kragt (ESC) schoot hoog over en Everhard Stoffer (WZC) hard langs het doel. Van Schie werd afgestopt door Bos. Het publiek hield de adem in…. De acht seconden regel werd voor het eerst sinds lange tijd weer eens toegepast en scheidsrechter Jansen trok geel voor de protesterende keeper Bos.Hij was reeds gewaarschuwd. De treffer viel toen Van Schie via de benen van WZC-verdedigers uit deze spelhervatting wist te scoren. De aansluittreffer 3-2 was een feit. In het laatste kwartier golfde het spel op en neer en was er veel te beleven voor de (neutrale) toeschouwer. Sander Zonnenberg gooide zich in de baan van het schot en redde op de doellijn, de gelijkmaker werd voorkomen. Bram Roskam kwam binnen de lijnen en liep op alles, goed voor de stappenteller en het resultaat. Mike Burgmeijer kwam uit een corner in kansrijke positie en schoot op de paal. Wim de Vries schoot aan de andere kant rakelings over. Bram Roskam kon de wedstrijd in het slot gooien, en daarna Mike Burgmeijer en Everhard Stoffer nog een keer. De spanning nam toe maar na ruim vier minuutjes blessuretijd was de tweede driepunter binnen. Dick Nieuwenhuis namens co-sponsor Muntz was net zoals vele supporters weer blij en trainer Zwijnenberg liep weer op zijn vertrouwde overwinningsklompen waar de verslaggever van de Stentor een beetje vreemd tegen aan keek. Bij WZC maalde er niemand over, bij ESC bleven ze mokken over de verloren eerste helft...

Wedstrijdsponsor Albert Heijn Wapenveld maakt zich op voor woensdag 25 oktober: de voetbalplaatjes ruilmiddag. Wie nog een mok, poster of sleutelhanger wil bestellen heeft nog tien dagen!

Volgende week staat de belangrijke gemeentelijke derby Vevo – WZC op het programma en zal de paddentrek door de hoogwatergeul voortgezet worden. Onze volgende thuiswedstrijd is op 4 november als DSV op bezoek komt….