gemaakt op : 04 oktober 2018

Verslag WZC - EFC '58 2-2

Zaterdag 6 oktober ; uw verslaggever dacht even dat hij op het CHIO in Rotterdam zat maar de paardjes waren van het concours bij het Wapenvelds Gerij. WZC mocht in het begin aanvallen en de EFC’ers keken toe. Het eerste gevaar kwam echter in de 7e minuut, heel WZC sidderde toen de bal door keeper Bert Mensink op de paal werd gekeken. Mike Nijland werkte weg. Binnen het kwartier kreeg EFC nog twee beste kansen, kopie van de wedstrijd tegen ’t Harde? Bert Mensink kwam weer als beste uit de strijd, al was daar het dwingen tot in inzet over het doel voor nodig.

Trainer Robert Slinkman durfde de verdediging één op één te laten spelen. Hierdoor kregen we weer een beetje een veldoverwicht. Na een half uur spelen scoorde Everhard Stoffer de openingstreffer op aangeven van Emir Balavac waar een foutje van keeper Kevin Schuur aan vooraf ging. Lang kon WZC er niet van genieten, twee minuten later verdween de bal in het WZC doel en stond het weer 1-1. In de 44e minuut kwam Ahmadi vrij voor keeper Bert Mensink. De laatste verkleinde het doel goed en alleen een lobje was nog mogelijk. Zijn inzet ging gelukkig over het doel zodat we bij een 1-1 stand gingen rusten.

Meteen na rust trok keeper Schuur aan de noodrem om Balavac af te stoppen. Dat kostte hem een gele prent maar helaas ging de bal, ook uit de aansluitende vrije trap, niet in het netje. In minuut 51 moest Kevin Schuur weer handelend optreden en de inzet van Balavac uit kruising ranselen. Het spel golfde op en neer maar niet in een al te hoog tempo. Daar kwam echter verandering in na de 73e minuut. Even daarvoor had namelijk Mike Burgmeijer een afgemeten voor van Everhard Stoffer doeltreffend afgerond. Bert Mensink stond goed te keepen al moest Wouter ten Pas nog een bal van de lijn wegkoppen. Hilariteit in de 80e minuut… alle ballen verzamelen toen er ineens drie ballen in het veld lagen. Ahmadi bracht de stand in de 84e minuut weer in evenwicht toen hij vrij voor Mensink de hoek uit mocht zoeken. WZC kroop door het oog van de naald in slotfase. Drie kansen op rij werden verprutst door EFC waarbij het aluminium WZC voor de tweede keer goed gezind was. De goedleidende scheidsrechter Robin van Gelder floot na drie minuten toegevoegde tijd af, uitslag 2-2.

Volgende week naar EZC '84 om 14.30 uur aftrap op het JB Sportpark aan de Kweekweg.