gemaakt op : 23 september 2017

verslag WZC - BAS 2-3

De wedstrijdbal aangeboden door supporter Jacob Smit werd om 14.30 uur in beweging gebracht na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Van Leeuwen. Het eerste kwartier liet zien dat Bas wat makkelijker voetbalde en WZC fanatiek en onverzettelijk oogde. Patrick Woud kreeg namens Bas de eerste kans maar keeper Bos redde. Het makkelijke voetbal werd na 20 minuten door Bas verzilverd en in een tijdbestek van vijf minuten creëerde Bas de ene na de andere kans en waarbij tweemaal het MOZA-scorebord werd veranderd. David van Dijk en Mark Schaap scoorden. WZC probeerde het wel maar het krachtverschil was wel erg groot. Everhard Stoffer en Tomas Buter kwamen net ruimte te kort om halve kansen te verzilveren. Zwijnenberg greep in en bracht Mike Burgmeijer voor Henk Boerdam en schoof wat met de spelers qua positie. Het weerhield Bas er niet van om hun mooiste doelpunt te scoren in de 36e minuut. Je kunt het wel hoge schoolvoetbal noemen. Over aantal schijven kwam de bal bij spits Schaap die het leer onder controle bracht, even hooghield en deze op een presenteerblaadje legde bij Luiz Fidom die de bal binnenliep. Een vrije trap van Kris Nitrauw kreeg ook niet het gewenste effect. Desillusie in de rust van deze openingswedstrijd van het seizoen bij een 0-3 tussenstand.

In de 52e minuut scoort WZC dan toch. Vanaf 11 meter mag Wouter ten Pas aanleggen en hij liet keeper Sander Westdijk kansloos. WZC kreeg wel wat kansjes om dichterbij te komen maar die kreeg Bas ook om uit telopen. Onze vrije trappen werden echter niet op het doel geplaatst waardoor we niet meteen gevaarlijk werden. De tijd werd langzamerhand WZC grootste vijand want de krachten vloeiden weg bij Bas. De toeschouwers van Bas begonnen te mopperen. De padden lieten zich horen.

In de 80e minuut veerde heel Monnikenbos weer op toen eerst een inzet van Mike Burgmeijer van de lijn werd gehaald maar in de rebound Bernard “lekker joh” Drost binnenknalde. Hierna werd het meer rommelig dan goed, moest keeper Westdijk nog één keer gestrekt naar de kruising en uiteindelijk was Bas blij met het laatste fluitsignaal en de overwinning in de tas. Eindstand 2-3. Volgende week naar Zwolle voor de uitwedstrijd tegen ZAC, aanvang 15.00 uur.