gemaakt op : 02 december 2019

Verslag WZC 4 – DSV’61 4 2-0

Zaterdag 30 november staat de wedstrijd WZC 4 – DSV’61 4 op het programma. DSV, ook wel het andere oranje genoemd. Op voorhand denk je een makkelijke wedstrijd. De nummer 1 tegen de nummer laatst. Om 13.45 stuurt onze trainer Robert ons de kleedkamer in voor het tactische strijdplan voor vandaag en de opstelling en wissels. Er was direct al een verassing in de basisopstelling. Nico mocht vandaag maar eens laten zien vanaf de aftrap. (hij stelde niet teleur)
De rest van de basiself bestond uit de volgende namen:

Doel: Bert
Verdediging: Arne Joost, Arjan, Henri D, Nico
Middenveld: Gerko, Hendry, Albert Henk, Jeroen S.
Aanval: William, Jeroen P.

Wissels: Chris, Gerjan, Geert Jan, Rick en Hendrie D.

Na een goede warming-up staat de wedstrijd op het punt van beginnen. De scheidsrechter had nog niet gefloten of er was al paniek langs de zijlijn. Onze coach Robert was bij het gaan zitten in de dug-out uit zijn broek gescheurd. Tja, dat krijg je er van als je vaste plek gaat zitten (het bidonkratje)

De wedstrijd begint en WZC begint goed en sterk aan de wedstrijd. Binnen de 5 minuten staat WZC op een 1-0 voorsprong. Door slecht opbouwen bij DSV en goed druk zetten van onze aanvallers pikt Jeroen P. de bal op en gaat alleen op de keeper af en schuift de bal rustig langs de doelman. Nog geen 3 minuten later scoort Gerko op schitterende wijze. Een mooie aanval over rechts betekent de 2-0.
Je zou nu denken, er ligt een monsterscore in het verschiet, maar niets is minder waar. Het niveau zakt ver naar beneden, of had het te maken met dat onze coach even naar huis ging om toch maar een andere broek aan te doen. Hij was in ieder geval op tijd terug voor de rust, om de wissels door te voeren. Chris, Geert-Jan en Gerjan komen binnen de lijnen voor Nico, Jeroen S. en Jeroen P. Ook worden er een paar tactische omzettingen gedaan. Hendri Dr. Moet nog even zijn trainingspak aanhouden, wat hij zelf niet als straf ziet op deze koude zaterdag.


De 2e helft begint en WZC moddert wat door en DSV komt steeds beer in de wedstrijd. Het is aan Bert te danken dat DSV geen doelpunt maakt. Na 15 minuten mag Hendri zich opmaken voor zijn invalsbeurt en vervangt hij de geblesseerd geraakte Arne Joost. Hendri schrikt en denkt: ‘’toch geen rechtsback’’, Maar de coach doet weer een aantal omzettingen zodat Hendri zijn vaste plek in de aanval kan innemen. In de 2e helft is er niet zoveel te beleven, dus er valt ook weinig te schrijven. Of het moet onze Lothar, alias Arjan zijn die de stervende zwaan speelt. Hij ligt ineens te kermen van de pijn op de grond, zegt geraakt te zijn door een elleboog, maar er was geen letsel te zien. Zelf uitdelen oké, maar incasseren is moeilijk. Om 16.15 uur vindt scheidsrechter Topfer het mooi geweest en fluit voor het einde van de wedstrijd. WZC 4 heeft weer 3 punten kunnen bijschrijven, maar op het vertoonde spel viel nog wel het een en ander aan te merken. Volgende week zal het echter beter moeten als de kraker op het programma staat: WZC 3 (nr2) – WZC 4 (nr1). Nico zal dan de pen ter hand nemen en dit verslag schrijven.